احراز هویت تعداد دیگری از متهمان حادثه رژه اهواز

۳۰ نفر از شهروندان اهل سنت در استان خوزستان که در ارتباط با حادثه رژه اهواز بازداشت شده‌بودند، با اتهام “بغی” مواجه شده‌اند.

هویت شمارى از متهمان این پرونده، احراز شده‌است. این در حالی‌است که برخی از این افراد چند ماه قبل‌تر از حادثه هجوم به رژه نیروهای مسلح در اهواز بازداشت شده‌‌بودند و بنا به گفته منابع کمپین “هیچ ارتباطى با حادثه ندارند.”

برخی از این بازداشت‌شدگان در مهر و آبان‌ ۹۷ بازداشت شده‌اند که در زندان‌های اوین و همدان به‌سر می‌برند.

پیش‌تر گزارشی در خصوص تفهیم اتهام “بغی” برای دست‌کم ۳۰ نفر از شهروندان اهل سنت اهواز که در ارتباط با هجوم به رژه نیروهاى مسلح در اهواز بازداشت شده بودند، ارائه شده بود. این اتهام می‌تواند مجازات اعدام را برای آن‌ها در پی داشته‌باشد و باعث بروز نگرانی در بین فعالان حقوق بشر عرب شده‌است.

از مراحل دادرسی و روند رسیدگی به پرونده این افراد تا این لحظه اطلاعی در دست نیست، اما منبع مطلعی به کمپین می‌گوید: «این شهروندان عرب در زندان به شدت شکنجه شده‌اند و از آن‌ها اعترافات اجبارى مبنى بر دست داشتن در هجوم به رژه نیروهاى مسلح اخذ شده‌است».

هویت برخی از این افراد عبارتند از:

“١- خانم صهباء (لمیاء) حمادى ۲۱ ساله فرزند زیدان، متاهل، داراى دو فرزند از اهالى شهر سوسنگرد، نویسنده و کاربر فضاى مجازى در مهرماه ۹۷ بازداشت شده بود.
٢- سید مرتضى موسوى فرزند یوسف دانشجوى رشته ادبیات انگلیسى از اهالى شهر سوسنگرد که در ۲۴ تیر ۱۳۹۷، دو ماه قبل از هجوم به رژه بازداشت شده است.
٣- خلود سبهانى
۴- زینب عفراوى
۵- عبدالله شموسى
۶- عیدان شموسى
٧- عبدالنبى شموسى و سه نفر از فرزندان عموى آنها
٨- صادق ساعدى
٩- انور نیسى از اهالى کوى علوى شهر اهواز
١٠- علی حیدری فرزند شایع ساکن کوی ملاشیه اهواز
١١- احمد حمرى ۲۹ ساله لیسانس ساکن کوى مندلى
١٢- عبدالله مرمضی فرزند جواد از اهالى شهر سوسنگرد، سه ماه قبل از هجوم به رژه بازداشت شده بود
١٣- رضا عجیلى ( مرمضی) از اهالى سوسنگرد”

در قانون مجازات اسلامی ایران در سال ۱۳۹۲، قیام مسلحانه علیه حکومت و اساس نظام جمهوری اسلامی ایران را در ردیف جرایم حدی و تحت عنوان «بغی» جرم‌انگاری نموده‌اند و طی مواد ۲۸۷ و ۲۸۸ برای آن مجازات اعدام و تحت شرایطی حبس تعزیری پیش‌بینی شده‌است.

فعالان حقوق بشر در اهواز پیش‌تر به گفته‌بودند: «این مجموعه از شهروندان عرب به صورتی شکنجه شده‌اند که از آنها اعترافات اجبارى مبنى بر دست داشتن در هجوم به رژه نیروهاى مسلح گرفته شده. این در حالی‌است که برخی از این افراد دو ماه قبل از حادثه هجوم به رژه بازداشت شده‌‌بودند و هیچ ارتباطى با حادثه ندارند».

اکثر این افراد به زندان همدان منتقل شده‌اند و تا کنون مشخص نشده که دلایل انتقال بیش از ۱۰۰ نفر از بازداشت شدگان به زندان همدان چیست. اما مقامات قضائى و امنیتى، انتقال این عده را به دلیل عدم وجود فضای کافی در زندان‌ها عنوان کردند.

ماموران امنیتی، هم‌زمان با حضور وزیر اطلاعات ایران در اهواز، بیش از ۷۰ نفر از فعالان فرهنگى، اجتماعى و اهل سنت اهوازى را بازداشت و به مکان‌های نامعلومی منتقل کردند.

در بهمن‌ماه ۹۷ ‌مصادف با حضور محمود علوی، وزیر اطلاعات در اهواز، بیش از ۷۰ نفر از شهروندان اهل سنت در خوزستان بازداشت شدند.

کریم دمیحی، فعال حقوق بشر، در این خصوص به کمپین گفته‌بود: «بیش از ۷۰ تن از شهروندان در اهواز بازداشت شده‌اند و تنها در روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۷، هم‌زمان با حضور وزیر اطلاعات در اهواز، بیش از ده تن از شهروندان منطقه ملاشیه اهواز که بیشتر آنها از فعالان اهل سنت هستند، توسط ماموران اداره اطلاعات اهواز بازداشت شدند».

پیش‌تر اسامی برخی از بازداشت‌شدگان منتشر شده بود:

پیش از این در روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ وزیر اطلاعات، محمود علوى در حاشیه دیدار با مردم و شیوخ قبائل عرب در شوش در مصلای این شهر، در گفت وگو با خبرنگاران گفته‌بود: «تیم‌های بسیاری که تلاش‌های زیادی برای به چالش کشیدن امنیت کشور به ویژه در آستانه دهه فجر داشتند، شناسایی و اعضای آنها دستگیر شده اند».

بعد از هجوم به رژه نیروهاى مسلح در اهواز در ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۷ تا کنون صدها نفر از فعالان فرهنگى و مدنى و اهل سنت در شهرهاى حمیدیه، اهواز، آبادان، خرمشهر و دشت آزادگان توسط اداره اطلاعات و اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

منبع: «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی»

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

8 + چهار =