صدور حکم ۳۰ ماه حبس برای لیلا حسین زاده دانشجو و فعال صنفی در دادگاه تجدیدنظر

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر، لیلا حسین زاده، دانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران را ضمن کاهش اشد مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. این فعال صنفی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، به ۶ سال حبس تعزیری (۵ سال به اتهام اجتماع و تبانی و ۱ سال به اتهام تبلیغ علیه نظام) و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود.

صبح امروز دوشنبه ۳ تیرماه ۱۳۹۸، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر، لیلا حسین زاده، فعال صنفی ودانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران را ضمن کاهش اشد مجازات به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم کرد. بر اساس این حکم، رأی صادره قطعی و غیرقابل‌ بازگشت است.

دادگاه تجدیدنظر این فعال دانشجویی در تاریخ ۳۰ مهر ۹۷ و ۲۴ اردیبهشت ۹۸ در شعبه‌ی ۳۶ تجدیدنظر دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر برگزار شده بود.

صفحه تلگرامی کانون صنفی دانشجویان کشور ضمن تأیید این خبر در صفحه خود نوشت: «بسیاری از مسئولین دولتی، دانشگاهی و مرتبط با وزارت علوم بارها اعلام کرده بودند که به دنبال رایزنی برای برائت دانشجویان و فعالین صنفی بازداشت‌شده در دیماه ۹۶ هستند. بازداشت‌هایی که نهادهای امنیتی در جسارتی بی‌مثال به ساحت دانشگاه، آن را پیشگیرانه خوانده بودند».

خانم حسین زاده، دانشجوی دانشگاه تهران،‌ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۶، روبه‌روی منزل خود در جریان اعتراضات دانشجویی بازداشت شد.

این فعال صنفی پیش از ظهر چهارشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۶ به قید وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.

خانم حسین‌زاده در شمار ده‌ها فعال دانشجویی بود که هم‌زمان با اعتراض‌های اوایل دی‌ماه ۱۳۹۶ در ایران بازداشت شده بود.

نیروهای وزارت اطلاعات حسن روحانی طی روزهای نهم تا چهاردهم دی ماه، دست‌کم ۹۰ دانشجو  را در شهر های مختلف ایران بازداشت کردند.

شماری از این دانشجویان بازداشت‌ شده در اعتراض‌ها شرکت نداشتند و ماموران امنیتی آنها را در محل سکونت‌شان بازداشت کرده بودند.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دوران مبارزات انتخاباتی اش گفت قرار است دانشگاه را به جای امنیتی کردن، برای استاد و دانشجو امن کند، روحانی در مراسم معرفی وزیر آموزش و پرورش جدیدش به مجلس در هفتم آبان ۱۳۹۶ نیز دوباره بر دانشگاه امن به جای دانشگاه امنیتی تاکید کرد و گفت:‌«هر چه در انتخابات ۹۲ و ۹۶ درباره محیط دانشگاه‌ها، امن بودن دانشگاه و نه امنیتی بودن دانشگاه‌ها، فضای آزاد و امنیت لازم برای دانشجو و برای استاد مطرح شد، همچنان رییس‌جمهور و دولت دوازدهم به عهد خود وفادار خواهد بود. من برای امنیت دانشجویان، فضای دانشگاه و خطی که اعلام کردم، معامله نخواهم کرد.»

در اعتراضات دی‌ماه، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند. طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته و حدود ۵ هزار نفر نیز بازداشت شدند.

رحمانی فضلی، وزیر کشور در آخرین گفتگوی خود در این باره اذعان کرد: “اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در ۱۰۰ شهر ایران روی داد که این اعتراضات در ۴۰ شهر به خشونت کشیده شد”.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 + 4 =