زرتشت احمدی دست به اعتصاب غذا زد

زتشت احمدی راغب، فعال مدنی، در اعتراض به تداوم بازداشت، دستگیرشدگان بیانیه ۱۴ تن و همچنین عدم ارائه خدمات درمانی موثر، دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد) به نقل از رادیو فرهنگ، شنبه ۱۱ آبان ۹۸، زرتشت احمدی با درخواست آزادی بی قید و شرط بازداشت‌شدگان بیانیه ۱۴ تن و همچنین ارائه خدمات درمانی به زندانیانی که از بیماری رنج می‌برند، دست به اعتصاب غذا زده است.

آقای راغب که اکنون در بند ۸ زندان اوین محبوس است در نامه‌ای به نقض حقوق زندانیان اشاره کرده و نوشته‌است که از زمانی که به این بند منتقل شده، شاهد افزایش آمار ورودی زندانیان بوده‌است.

این فعال مدنی در بخشی از نامه‌اش به وضعیت نامناسب جسمانی چند زندانی سیاسی از جمله سهیل عربی، روح الله مردانی، علیرضا قلی‌پور و  مهدی ساجدی فر اشاره کرده و نوشته‌است که این زندانیان نیاز فوری به درمان و انتقال به بیمارستان دارند.

زرتشت (اسماعیل) احمدی‌راغب، فعال مدنی و یکی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به ۱۴ تن شامگاه سه‌شنبه ۵ شهریورماه ۹۸، از سوی ماموران امنیتی در منزل مسکونی‌اش در شهریار همراه به خشونت فیزیکی بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات مستقر در زندان اوین منتقل شده بود. او پیش تر نیز در روز چهارشنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۸، یک روز پس از بازداشت دست به اعتصاب غذا زده‌بود که پس از انتقال به بند عمومی به اعتصاب غذایش پایان داد.

زرتشت (اسماعیل) احمدی‌راغب، آتش‌نشانی است که به دلیل فعالیت‌های مدنی و حمایت‌هایش از زندانیان سیاسی از کار برکنار شد و طی ماه‌های اخیر به دلیل اعتراض به روند رسیدگی به پرونده‌اش دست به تحصن‌های “تک‌نفره” در مقابل اداراتی در شهرستان شهریار می‌زد.

این فعال مدنی، پیش تر در روز یکشنبه ۲۳ آبان‌ماه ۹۵، در منزل شخصی‌اش در شهریار توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و ۱۸ دی‌ماه همان سال با وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. وی بعدتر به ۹ ماه حبس تعزیری با اتهام “تبلیغ علیه نظام”، محکوم شد که پرونده آن در دادگاه تجدیدنظر استان تهران در حال رسیدگی است.

دلیل بازداشت ۲۳ آبان ۹۵ آقای راغب به جهت بیانیه حمایتی وی در حمایت از زندانیان سیاسی در اعتصاب غذای محبوس در زندان اوین بود. (آن زمان آرش صادقی، زنده یاد وحید صیادی نصیری، علی شریعتی و چند زندانی سیاسی دیگر در اعتصاب غذا بودند.)

او  از جمله کسانی است که خرداد ماه سال جاری طی نامه‌ای به همراه ۱۳ فعال مدنی و سیاسی دیگر بیانیه‌ای منتشر کردند و طی آن خواستار عزل علی خامنه‌ای از رهبری شدند.

۱۴ فعال مدنی و سیاسی در خردادماه امسال در بیانیه‌ای خواستار “استعفای علی خامنه‌ای از رهبری” شدند. پس از آن موجی از حمایت افراد و شخصیت‌های داخل و خارج از ایران از این بیانیه‌ها شکل گرفت.

از جمله بیانیه‌ی ۱۴ نفره زنان داخل ایران، یکی از این حمایت‌ها بوده‌است، اما پس از انتشار این بیانیه‌ها موج بازداشت‌ها در ایران آغاز شد.

از امضاکنندگان بیانیه موسوم به ۱۴ تن (بیانیه اول) آقایان محمد مهدوی‌فر، عباس واحدیان شاهرودی، محمدحسین سپهری، هاشم خواستار، محمد نوری‌زاد و زرتشت احمدی راغب کماکان در بازداشت هستند.

از جمله کسانی که بیانیه ۱۴ نفره زنان داخل ایران را امضا کرده‌‌ و بازداشت شده‌بودند، نیز می‌توان به زهرا جمالی، گیتی پورفاضل، شهلا انتصاری، فاطمه سپهری، نرگس منصوری، شهلا جهان‌بین و فرنگیس مظلوم اشاره کرد که پیش‌تر خبر بازداشت آن‌ها از سوی رسانه‌های حقوق بشری اطلاع رسانی شده‌بود. (فرنگیس مظلوم در حال حاضر با وثیقه آزاد است.)

زرتشت احمدی راغب، محمد رضا بیات، کمال جعفری یزدی، سید هاشم خواستار، محمد حسین سپهری، گوهر عشقی، حوریه فرج زاده، محمد کریم بیگی، جواد لعل محمدی، محمد ملکی، محمد مهدوی‌فر، رضا مهرگان، محمد نوریزاد و عباس واحدیان شاهرودی، ۱۴ نفری هستند که در خردادماه سال جاری با امضای بیانیه ای مشترک خواستار عزل علی خامنه ای از رهبری شده اند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

شانزده − 13 =