آرمان غفوری فعال محیط زیست جهت اجرای حکم به زندان رفت

آرمان غفوری، فعال محیط زیست اهل مریوان جهت تحمل یک‌سال حبس تعزیری به زندان مریوان منتقل شد.

بنا به گفته منابع مطلع؛ “آقای غفوری روز پنج‌شنبه ۲۱ آذرماه ۹۸ پس از مراجعه به دفتر اجرای احکام بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان مریوان منتقل شده‌است.”

این فعال محیط زیستی پیش‌تر در دادگاه بدوی مریوان از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در یکی از احزاب کرد اپوزیسون حکومت» به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده‌بود که این حکم بنا به گزارش تلگرام صدای آمریکا در دادگاه تجدیدنظر سنندج به یک‌سال حبس تعزیری کاهش یافت. همچنین حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر به صورت شفاهی به وکیل او ابلاغ شده‌بود.

این فعال محیط زیست اهل مریوان در پرونده‌ای دیگر در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری مریوان به ۶ ماه حبس و ۲۰ ضربه شلاق محکوم شده‌است.

پیش‌تر شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری مریوان، آرمان غفوری را از بابت اتهام «اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع اعتراضی علیه حمله ارتش ترکیه به استان عفرین» به شش ماه حبس تعزیری و ۲۰ ضربه شلاق محکوم کرده‌بود.

این دادگاه آقای غفوری مهرماه ۹۸ بدون حضور وی و وکیل مدافعش، به صورت غیابی برگزار شده‌بود.

آرمان غفوری، فعال محیط زیست و دانشجوی جغرافیای دانشگاه پیام نور مریوان، هشتم مردادماه ۹۷ از سوی نیروهای ادارە‌ اطلاعات شهرستان مریوان بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی طی سه ماه بازداشت در تاریخ ۹ آبان‌ماه به زندان منتقل شد و در تاریخ ۱۹ آذرماه ۱۳۹۷ با تامین وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان مریوان آزاد شد.

پیش‌تر یک منبع مطلع به کمپین گفته بود: “خانواده این فعال محیط زیست به دلیل فشار نهادهای امنیتی تا چند روز از انتشار خبر بازداشت وی امتناع کرده‌بودند و حتی یک بار به دلیل تهدید از سوی نهادهای امنیتی در تاریخ ۲۵ مرداد اعلام کردند که وی یا قید وثیقه آزاد شده‌، در حالی او کماکان در بازداشت نهادهای امنیتی بود”.

آرمان غفوری پیش‌تر در تاریخ ٢۱ اسفند ۹۶ به همراه ۱۰ فعال مدنی دیگر به دلیل شرکت در تجمعاتی در محکومیت “حمله‌ی ارتش ترکیه به شهر عفرین” بازداشت و نهایتا با کفالت ۵ میلیون تومانی آزاد شدە‌بود.

آرمان غفوری، بە عنوان دبیر انجمن “ژینگە” پیام نور مریوان، چند همایش زیست محیطی برگزار کرد و در بسیاری از روزنامەها و هفتەنامەهای زیست محیطی معضلات زیست محیطی منطقه را می‌نوشت.

او چندین سال در انجمن سبز چیا جهت مقابلە با آتش سوزی‌های شهرهای کردستان و کرمانشاە عضوی تاثیرگذار بوده است.

در طی سال های اخیر بارها اعضای انجمن سبز چیا به دلیل فعالیت های خود از سوی نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تحت فشار قرار گرفته و بعضا نیز بازداشت شده اند.

انجمن سبز چیا در سال ۱۳۸۱ توسط شماری از فعالان محیط زیست مریوان تاسیس شد و پس از شش سال و در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت مجوز رسمی فعالیت از فرمانداری مریوان شد. این انجمن در سال ۱۹۹۳ و به پاس تلاش و کوشش در راستای فعالیت های زیست محیطی، فرهنگ سازی خودداری از شکار و فعالیت های مؤثر برای مهار آتش سوزی جنگل های زاگرس موفق به کسب جایزه ملی محیط زیست شد.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

11 + 19 =

خروج از نسخه موبایل