محمد حبیبی فعال صنفی معلمان به زندان تهران بزرگ منتقل شد

محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی فرهنگیان با دستور دادستان از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

تلگرام معلمان عدالت‌خواه روز شنبه ۵ بهمن‌ماه ۹۸، با انتشار این خبر نوشته‌است: «این انتقال نابه هنگام در حالی صورت می گیرد که آقای حبیبی بر اساس حکم دادگاه می‌بایست مانند دیگر زندانیان سیاسی، دوران حکم خود را در زندان اوین بگذراند.»

از دلایل این انتقال اطلاع درستی در دست نیست، اما فعالان صنفی معلمان می‌گویند که دستگاه قضایی کشور به دلیل افزایش فشار بر او دست به این انتقال زده‌است.

آقای حبیبی پیش‌تر به دلیل اعتراض مدنی که به همراه چند زندانی دیگر در زندان کرده‌بود، به مدت شش هفته ممنوع الملاقات شده‌بود.

محمد حبیبی و فرهاد میثمی از روز چهارشنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۸ اعتراض خود را به “کاهش ملاقات‌های حضوری تمامی زندانیان سیاسی، حذف روز اختصاصی ملاقات مادران زندانی با کودکانشان، ممنوعیت دریافت کتاب و نشریات مجاز و محدودیت تماس تلفنی” آغاز کردند.

محمد حبیبی و فرهاد میثمی گفته‌بودند که دیگر در صف‌های آمارگیری‌ زندان نمی‌نشینند و با کتابی در دست، گوشه‌ای بیرون از صف‌ها مطالعه می‌کنند تا به این وسیله اعتراض خود را به مسئولان زندان نشان دهند.

پس از آغاز این اعتراض چند زندانی سیاسی محبوس در بند ۴ زندان اوین نیز از این اقدام اعتراضی آقایان حبیبی و فرهادی حمایت کردند. فرهاد میثمى، پزشک و فعال مدنی نیز در روز شنبه ۱۸ آبان‌ماه از زندان اوین به زندان رجایی‌شهر منتقل شده‌است.

محمد حبیبی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، به ۷ سال و نیم حبس، تبلیغ علیه نظام به ۱۸ ماه حبس، اخلال در نظم ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و همچنین دو سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم شده است که بر اساس بر اساس ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی ۷ سال و نیم آن قابلیت اجرا دارد.

شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم ۱۰ سال و نیم محکومیت محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان که از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب صادر شده‌بود، را عیناً تأیید کرد. این حکم روز دوشنبه ۳ دی‌ماه ۹۷ به وکلای او ابلاغ شد.

این معلم و فعال صنفی که پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۹۷ در تجمع معلمانِ تهران مورد ضرب و جرح قرار گرفت و بازداشت شده‌بود، پس از ده ماه سکوت از زندان اوین در نامه‌ای سرگشاده، از آخرین وضعیت خود نوشته بود: «در برابر ناملایمات و فشارهای بسیاری قرار گرفتم از جمله این فشارها می‌توان به ضرب و شتم در هنگام بازداشت در تجمع روز معلم در مقابل دیدگان همکارانم (تجمعی کاملا صنفی، مدنی و قانونی)، اعزام به بازپرسی با وضعیت نابهنجار پوششی (لباس و شلوار پاره و بدون کفش با پاهای برهنه)، اعزام به زندان تهران بزرگ با همان شرایط و نگهداری غیرقانونی، در این زندان به مدت ۴ ماه و نیم در کنار متهمان به شرارت و سرقت و در شرایطی با کمترین امکانات انسانی، قرار داشتم».

اولین نامه محمد حبیبی معلم زندانی پس از ده ماه سکوت

لازم به توضیح است که جمعی از فرهنگیان، فعالان صنفی و مدنی در بیانیه‌ای به زمینه سازی صدور حکم انفصال از خدمت محمد حبیبی، فعال صنفی فرهنگیان که در حال گذراندن محکومیت ۷/۵ سال (قابل اجرا) حبس تعزیری خود در زندان اوین است، اعتراض کردند.

پیش‌از این حسین تاج، وکیل محمد حبیبی، گفته‌بود که احتمال اخراج حبیبی از آموزش و پرورش وجود دارد.

در ۵ خردادماه ۹۸ «کمیته دفاع از محمد حبیبی» در خبری اشاره کرده‌بود که وزارتخانه زمینه اخراج محمد حبیبی را مهیا کرده‌است.

آقای حبیبی از روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه ۹۷ در زندان به‌سر می‌برد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک × پنج =