آیا حاکمیت ایران، با وجود پرونده سیاه جنایت، صلاحیت محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر در جهان را دارد؟

در برنامه فراسوی گذار این هفته، «رضا بدیعی»، کنشگر سیاسی و مدیر سامانه گذار از استبداد به دموکراسی و داد همراه با دکتر «حسن نایب هاشم» عضو شورای حقوق بشر گفتگویی در رابطه با نژادپرستی و جایگاه حکومت ایران در نقض آشکار حقوق بشر داشتند.

«رضا بدیعی»، در قسمتی از گفتگو با اشاره به سخن «علی خامنه ای» در واکنش به قتل “جورج فلوید” توسط پلیس آمریکا که گفت: “مردم را میکشند و زبانشان دراز است”، از «حسن نایب هاشم» به عنوان عضو فعال شورای حقوق بشر خواست به این سوال پاسخ دهد: آیا حاکمیت ایران، با وجود پرونده سیاه جنایت، صلاحیت محکوم کردن موارد نقض حقوق بشر در جهان را دارد؟

« حسن نایب هاشم» در پاسخ با تاکید بر بازتاب گسترده سخن علی خامنه ای با عنوان «مردم را میکشند و زبانشان دراز است»، گفت: این جمله واکنش یکسانی را شبکه های مجازی در میان ایرانیان برانگیخت و باعث شد کارزاری در فضای مجازی در میان کاربران با این عنوان به سرعت رواج پیدا کند و افزود: در این سی سالی که علی خامنه ای به عنوان رهبر ایران در رأس حکومت بوده است پرونده قطوری در جنایت علیه بشریت دارد.

مسئولیت جنایت های صورت گرفته در جمهوری اسلامی با علی خامنه ای و کارگزاران جمهوری اسلامی است، منتصبان وی، روسای قوه قضاییه، قضات، مجموعه بازجویان و ماموران دولتی، ماموران وزارت اطلاعات و سپاه، مزدوران و … همه در جنایتهای رخ داده مسئول هستند.

آیا واقعاً جامعه جهانی در شرایطی هست که موضوع تبعیض نژادی که وهن جامعه امروز هست برای همیشه به زباله دان تاریخ سپرده شود؟

«حسن نایب هاشم» در ادامه گفتگو در بحث نژاد پرستی گفت: این موضوع نباید در این قرن هیچ جایگاهی داشته باشد، درچند روز گذشته فرد دومی توسط پلیس آمریکا کشته شده و درفرانسه نیز یک آفریقایی تبار کشته شده است.

این مسئله جهانی است و اعتراضات تداوم پیدا میکند در مورد تبعیض ها اعلامیه جهانی حقوق بشر، ماده دوم بر مسئله تبعیض ها تاکید دارد و هیچ تبعیضی نباید به هیچ دلیلی وجود داشته باشد، در این میان تبعیض نژادی از مهمترین آنهاست.

وقتی که اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب می شد، آفریقای جنوبی که آن موقع رژیم آپارتاید در آن حاکم بود، به این اعلامیه رای ممتنع داد، و آن را قبول نداشت.

یکی از اولین کنوانسیونهایی که در جهان تصویب شده کنوانسیون رفع تمام اشکال تبعیض نژادی است که قدیمیترین کنوانسیون جهانی در چارچوب معاهده های سازمان ملل می باشد.

«حسن نایب هاشم» در پایان بحث به این موضوع اشاره کرد که: تحقیقات بین المللی نشان میدهد که ما فقط یک نژاد داریم و آن هم نژاد انسان است و همه از یک خانواده ۲۵۰۰ نفری و از هفتاد هزار تا صد و سی هزار سال پیش به وجود آمده ایم.
از دو خانواده شامپانزه که در دو ده مختلف در کنار هم با فاصله چند کیلومتر زندگی می کنند مجموعه تفاوت های آنها از نظر ژنتیک به مراتب بیشتر است تا تفاوت تمام انسانها در تمام دنیا.
بنابراین نژاد انسانی باید یاد بگیرد که تفاوت رنگ و تفاوت ظاهری جزیی که در میان ما وجود دارد نباید این تصور در ما به وجود بیاورد که بخشی بر بخش دیگر برتری دارد.

در ادامه فایل تصویری مربوط به بخش‌هایی از این گفتگو ، در برنامه نشست وبیناری گذار آمده است. این فایل‌ها در شبکه های اجتماعی سامانه گذار قابل دسترسی می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یازده − دو =

خروج از نسخه موبایل