جنگ نابودی است

اهود اولمرت نخست‌وزیر پیشین اسرائیل با انتشار مقاله‌ای در روزنامه «هاآرتص» ضمن انتقاد شدید از نتانیاهو اذعان کرد که ارتش و دولت اسرائیل در غزه مرتکب «جنایت جنگی» شده‌اند و خواستار پایان فوری جنگ شد. این مقاله که روز ۲۲ مه در نسخه عبری روزنامه منتشر شده است، موج تازه‌ای از انتقادها از عملکرد دولت بنیامین نتانیاهو را در میان مقامات پیشین امنیتی و سیاسی اسرائیل به همراه داشت.
اولمرت در این مقاله بی‌پرده می‌گوید که آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد «جنگ نابودی است – جنگی که با هدف کشتار بی‌تمایز، بی‌محدودیت، بی‌رحمانه و جنایتکارانه غیرنظامیان انجام می‌شود.»
نخست‌وزیر سابق اسرائیل تأکید می‌کند که این عملکرد در غزه، نتیجه اشتباهات و اتفاقی نیست «بلکه سیاستی است که از بالا طراحی شده و با پشتیبانی مستقیم دولت اجرا می‌شود.»
این اظهارات در حالی منتشر شده که موجی از انتقادات مشابه از سوی مقامات امنیتی پیشین، پیش‌تر رسانه‌ای شده بود. موشه یعلون، وزیر دفاع و رئیس سابق ستاد ارتش، پیش‌تر در گفت‌وگو با شبکه‌های خبری داخلی اسرائیل، عملیات نظامی در شمال غزه را به «پاک‌سازی قومی» تشبیه کرده بود. یعلون گفته بود: «هیچ اثری از بیت‌لاهیا و بیت‌حنون باقی نمانده است. در جبالیا، ارتش زمین را از اعراب پاک‌سازی می‌کند. این یک واقعیت است.»
اولمرت در ادامه مقاله خود می‌نویسد:
محاصره غزه و جلوگیری از ورود غذا، دارو و آب، بر اساس بیانیه‌های رسمی دولت به منظور افزایش فشار برای آزادی گروگان‌ها صورت می‌گیرد. این اقدامات به وضوح مصداق جنایت علیه بشریت هستند و مسئولیت آن متوجه دولت اسرائیل است.
او همچنین هشدار داد که این رویکرد می‌تواند به پیگرد قضایی بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی منجر شود و اعتبار کشور را به‌شدت آسیب‌پذیر کرده است.
او همچنین سیاست‌های نتانیاهو را «ملی‌گرایانه، افراطی و فاشیستی» توصیف کرده بود که با فتاوای مذهبی توجیه می‌شود.
در روزهای اخیر، یائیر گولان، معاون پیشین رئیس ستاد ارتش و فرمانده سابق جبهه داخلی، نیز به صف منتقدان پیوست. او در مصاحبه با رادیو عمومی اسرائیل در ۲۰ مه گفت:
کشوری عاقل علیه غیرنظامیان جنگ نمی‌کند. کودکان را به عنوان تفریح نمی‌کشد و اخراج جمعیت را هدف قرار نمی‌دهد.
او هشدار داد که اسرائیل در حال تبدیل شدن به کشوری مطرود در سطح جهانی است.
بنیامین نتانیاهو به این اظهارات واکنش نشان داد و در بیانیه‌ای تند، اظهارات گولان را «توهین‌آمیز و افترا‌آمیز» نامیده و او گفت: ارتش اسرائیل اخلاقی‌ترین ارتش جهان است و این حرف‌ها فقط به دشمنان ما کمک می‌کند.
با این حال، فضای داخلی اسرائیل نیز نشانه‌هایی از خستگی و مخالفت با ادامه جنگ را نشان می‌دهد. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که بیش از ۷۰ درصد از مردم از توافق آتش‌بس به‌منظور آزادی گروگان‌ها حمایت می‌کنند. در سوی دیگر، جناح راست ائتلاف حاکم با ادامه عملیات نظامی و مخالفت با هرگونه توافق موقت، مانعی برای پایان جنگ تلقی می‌شود.
فشارهای بین‌المللی نیز در حال افزایش است. در روزهای اخیر، رهبران کشورهای فرانسه، کانادا، ایرلند و اسپانیا خواستار توقف فوری عملیات و تسهیل ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه شده‌اند. اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله تحریم‌های هدفمند علیه اسرائیل است.
اولمرت اگرچه همچنان بر این باور است که پاک‌سازی نژادی در غزه رخ نداده اما در پایان مقاله خود تأکید می‌کند که «ادامه این وضعیت تنها به فروپاشی اخلاقی، سیاسی و امنیتی اسرائیل می‌انجامد و هیچ پیروزی‌ای در آن نهفته نیست. راه حل، توقف فوری جنگ است.»

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 × چهار =