گفتگو با میثاق پارسا جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در سلسله گفتمان‌های گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی-بخش اول

گفتگو با میثاق پارسا، در سلسله گفتمان‌های گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی و ارائه راهکارهایی در زمینه گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی-بخش اول

در ادامه سلسله گفتمان‌های گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، «میثاق پارسا» روز دوشنبه ۲۸ می ۲۰۱۸ (۷ خردادماه ۱۳۹۷) برخی از دیدگاه‌ها و راهکارهای خود را در زمینه گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی با مخاطبان گذار در دو بخش به اشتراک گذاشت.

گفتگوی رضا بدیعی روز دوشنبه ۲۸ می ۲۰۱۸ (۷ خردادماه ۱۳۹۷) با یکی از جامعه‌شناسان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا است.

دکتر میثاق پارسا که مدتهای مدیدی است در زمینه دموکراسی تحقیق کرده است در گفتگوی روز دوشنبه ۲۸ می ۲۰۱۸ (۷ خردادماه ۱۳۹۷) از کتاب خود با نام «دموکراسی در ایران چگونه به موفقیت می‌رسد» صحبت کرد. (این کتاب نسخه انگلیسی آن چاپ و فعلا به فارسی برگردان نشده‌است) و در بخش نخست این گفتمان از عواملی که باعث شد به موضوع دموکراسی علاقمند شود، صحبت کرد.

میثاق پارسا که قریب به نیم قرن است در زمینه دموکراسی تحقیق می‌کند، در بخشی از این برنامه گفت: «من حدود ۵۰ سال است که در این ارتباط (دموکراسی) تحقیق می‌کنم. در سال ۲۰۰۰، بعد از چاپ یک کتاب در انگلستان که راجع به انقلاب‌های ایران، نیکاراگوئه و فیلیپین بود، علاقمند شدم که به مسئله دموکراسی در ایران و کشورهای جهان سوم بپردازم و چند سال که تحقیق خود را ادامه دادم، بعد از انتخاب احمدی‌نژاد به عنوان ریاست جمهوری متوجه شدم که تضادهای درون ایران بیشتر شده‌اند و بعد از جنبش سبز متوجه شدم که بحث‌های‌ من درست بودند و سپس چند سال جنبش سبز را بررسی کردم و متوجه شدم که نقاط مشترکی بین کره جنوبی و اندونزی و ایران وجود دارد.

میثاق پارسا در ادامه گفت:‌ «اینکه کره جنوبی و اندونزی چطور دست به اصلاحات زدند و آهسته آهسته به دموکراسی دست یافتند و اینکه برخی کشورها ناچار شدند انقلاب کنند و برخی کشورهای دیگر از طریق اصلاحات به دموکراسی رسیدند را بررسی کردم و پاسخ تحقیقات من ده مورد بود.»

وی ادامه داد:‌«به همین جهت است که ایران نتوانست به آن سمتی که آن کشورها پیش رفتند برود و از خیلی جهات به نظر نمی‌رسد که ایران اصلا به اصلاحات برسد. خیلی از کشورها که اکنون در آسیا هستند ایمان دارند که از طریق دموکراسی به توسعه اقتصادی برسند ولی بحث کتاب من این موضوع نیست و البته یک ارتباطی میان وضعیت اقتصادی و جنبش های مدنی وجود دارد.»

این جامعه شناس و استاد دانشگاه دموکراسی را قدرتمند کردن مردم معنا می‌کند و می‌گوید: «هر چه وضع معیشتی بدتر شود، مردم ناچارند رادیکال‌تر شود و نهایتا مجبور می‌شوند حکومت را سرنگون کنند، چرا که اگر وضع اقتصادی بهبود یابد مردم خواهند گفت که ما اصلاحات می‌خواهیم و نه سرنگونی و این دو ارتباط نزدیکی با هم دارند. بنابراین حکومتی که هم وضع اقتصادی سیاسی فرهنگی و … را بدتر کند، نمی‌تواند از تضادهای مختلف بیرون بیاید به اصلاحات برسد.»

میثاق پارسا در انتهای این بخش از برنامه گفتمان گذار از کره جنوبی نام برد که به عنوان نمونه وضع اقتصادی را بهتر کرد و بنابراین وقتی مردم به تضادهای سیاسی رسیدند دیگر مسائل اقتصادی برای شان اهمیت نداشت و آن زمان هر چه دانشجویان و فعلان چپ و … سعی کردند که وضعیت اقتصادی را عوض کنند اما موفق نشدند.

در ادامه این گفتمان میثاق پارسا به بررسی جنبش سبز پرداخت و نقش آن در استبداد کنونی را بررسی کرد و اینکه جمهوری اسلامی علاقه و میلی به تغییر خود نداشته و ندارد.

ادامه این گفتگو را در بخش دوم دنبال کنید.

میثاق پارسا نویسنده و روشنفکر ایرانی از جمله محققان و اساتید ایرانی برجسته در دانشگاه‌های آمریکا است که درباره دموکراسی در ایران کتابی به همین نام نوشته است.

https://www.gozaar.net/wp-content/uploads/2018/06/goftoman-rezabadie-misaghparsa-part01-20180528.mp3?_=1

در ادامه بخش نخستِ فایل صوتی و تصویری مربوط به گفتگوی رضا بدیعی با میثاق پارسا در روز دوشنبه ۲۸ می ۲۰۱۸ (۷ خردادماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های تصویری سلسله گفتمان‌های گذار را در  تلگرام و اینستاگرام گذار دنبال کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

بیست + 15 =

خروج از نسخه موبایل