نامه خواهر سام رجبی به محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی

کتایون رجبی، خواهر سام رجبی، یکی از هشت بازداشتی که بیشتر از یک‌سال است در بازداشت به‌سر می‌برد، نامه‌ای به محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، نوشته‌ که متن کامل آن در ادامه آمده‌است:

آقای محمودصادقی ، نماینده محترم مردم تهران

من کتایون رجبی خواهر سام رجبی یکی از ۸بازداشت شدگان محیط زیست هستم. یکسال بعد از بازداشت برادرم خبر تشکیل دادگاه، این امید را در دل ما زنده کرد که برادرم با رسیدگی قضایی بی طرفانه بی گناهی اش اثبات شود.

با توجه به اینکه سام آقای محمدحسین آقاسی را به عنوان وکیل انتخاب کرده بود و در بازپرسى هم دعوت و آخرین دفاع در دادسرا از برادرم دفاع کرده.

رئیس  دادگاه آقای صلواتی قاضی ، برادرم را براى ابلاغ کیفرخواست دعوت و به او می گوید وکیل خود را معرفی کند،  سام اظهار می دارد که آقای آقاسی وکالت مرا بر عهده دارد،اما آقای صلواتی ضمن مخالفت با حضور آقاى آقاسی ، به برادرم تکلیف می کند که وکیل دیگری بگیرد چرا که آقای آقاسی جزو وکلای حقوق بشری است و صلاح نیست در این دادگاه حضور داشته باشند.

مجدد از برادرم سوال می شود که وکیل معرفی کند اما او می گوید وکیلش را عزل نمی کند و به وکیل دیگری اعتماد ندارد و در صورت لزوم شخصا از خود دفاع می کند.

ما از تشکیل اولین جلسه دادگاه بی اطلاع بودیم، برای آقای آقاسی هم به عنوان وکیل متهم دعوتنامه ای ارسال نشد. جلسه دوم دادگاه هم برادرم بدون حضور وکیلش در دادگاه حضور یافت .

آیا ممانعت از حضور وکیل براساس ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی خلاف قانون نیست؟

چند روز پیش آقای فراهانی، سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه در توییتی با اشاره به پرونده برادرم نوشت که آقای آقاسی از وکالت این پرونده عزل شده و دیگر وکیل هیچ کدام از افراد این پرونده  نیست.

من و آقای آقاسی در پاسخ به سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه جداگانه پاسخ دادیم که برادرم وکیلش را عزل نکرده است اما آقای فراهانی اصرار کرد که ما در اشتباه هستیم و او از این موضوع خبر دارد.

اما به یکباره ۲۱ بهمن چند روز بعد از توییت آقای فراهانی (سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه) برادرم با مادرش از زندان تماس گرفته و می گوید آقای آقاسی را عزل کرده است، این درحالیست که برادرم در ملاقاتی که سه روز قبل از آن با مادرم داشته هیچ صحبتی از عزل آقای آقاسی نکرده بود.

در ادامه این رویداد آقای فراهانی هم در توییتی جداگانه من و آقای آقاسی را با لحنی ناصحیح خطاب قرار داده و از اینکه سام وکیلش را عزل کرده و تایید شده نوشت.

چطور ممکن است که سردبیر خبرگزاری میزان موضوعی را مطرح کرده و بعد از آن برادرم در تماس تلفنی بگوید که وکیلش را عزل کرده است.

آقای صادقی، من به عنوان یک ایرانی از شما می خواهم که حالا که دادگاه پشت درهای بسته برگزار می شود و برادرم از انتخاب وکیل خودش محروم شده است و در عین حال خانواده ما در فضای توییتر توسط سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه مورد اهانت قرار گرفته شما به عنوان نماینده مجلس از ما حمایت کنید و با سردبیر خبرگزاری قوه قضاییه برخورد لازم صورت بگیرد.

با احترام

«کتایون رجبی»

لازم به توضیح است؛ این نامه در حالی نوشته شده که سومین جلسه دادگاهی فعالان محیط زیست در تاریخ ۲۳ بهمن‌ماه ۹۷ برگزار می‌شود.

پیش از دو جلسه دادگاه برای هشت فعال محیط زیست بازداشتی برگزار شده‌بود.

«مراد طاهباز»، «سام رجبی»، «امیرحسین خالقی»، «هومن جوکار»، «سپیده کاشانی»، «نیلوفر بیانی» و «طاهر قدیریان»، «عبدالرضا کوهپایه» یک سال است که در بازداشت موقت به سر می‌برند. آن‌ها فعالان محیط زیستی هستند که بهمن‌ماه ۹۶ بازداشت شدند.

جلسه اول رسیدگی به پرونده این هشت نفر که به جاسوسی از مراکز نظامی کشور متهم شده‌اند، چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷برگزار شده بود.

روز شنبه ۱۳ بهمن‌ماه، نیز دومین جلسه رسیدگی به اتهامات این هشت فعال محیط‌زیست در حالی برگزار شد که این افراد از حق انتخاب وکیل محروم بوده و و مجبور شدند وکلای معرفی شده از سوی قوه قضاییه را برای وکالت بپذیرند.

در دومین جلسه دادگاه، قسمت دیگری از کیفرخواست پرونده قرائت شد و ادامه دادگاه به جلسه بعدی موکول شد.

عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران روز چهارشنبه ۲ آبان‌ماه ۱۳۹۷ از تغییر عنوان اتهامی ۴ نفر از این متهمان پرونده از سوی بازپرس خبر داد و گفت: «۸ نفر در این پرونده تعقیب شدند که کیفرخواست آن‌ها آماده ارسال به دادگاه است و عنوان اتهامی ۴ نفر از آن‌ها افساد فی الارض است».

سال ۹۶، ابتدا مراد طاهباز فعال محیط زیست و همکار موسسه حیات وحش میراث پارسیان بازداشت شده و پس از مدتی در تاریخ چهارم بهمن ماه ۹۶ مرحوم کاووس سیدامامی و دیگر همکاران سابق و فعلی موسسه در همان روز به طور جداگانه از سوی ماموران امنیتی در خیابان، منزل و یا دفتر موسسه بازداشت شدند.

دفتر موسسه میراث حیات‌وحش پارسیان، پس از بازداشت کاووس سیدامامی و همکارانش در تاریخ چهارم بهمن ماه پلمب شد.

این موسسه توانسته‌بود، در تاریخ سی‌ام اردیبهشت ۸۷ در اداره ثبت شرکت‌ها به صورت رسمی به ثبت برسد و در تاریخ نهم اردیبهشت ۹۱ نیز از طرف نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک موسسه غیرتجاری مجوز خود را دریافت کرد و به صورت یک موسسه غیرتجاری عام‌المنفعه در چارچوب قوانین کشور به فعالیت خود ادامه می‌داد.

منابع مطلع و نزدیک به هشت تن از فعالان محیط زیست زندانی در ایران به کمپین حقوق بشر در ایران گفتند که برخی از آنان که برای مدت ۱۲ ماه بدون ارتباط با خارج از زندان یک سال گذشته را در بازداشت گذرانده‌اند، با تهدید به مرگ مجبور به اقرار بر علیه خود شده‌اند.

جزییات تازه‌ای در مورد شرایط بازداشت طولانی‌ مدت این هشت نفر منتشر شده که نشان می‌دهد، مقامات قضایی ایران با ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در پرونده‌سازی علیه این فعالان با استناد به اعترافات غیرواقعی که تحت اجبار و فشار شدید از آنها به دست آمده، همکاری تنگاتنگ داشته‌اند.

یک منبع آگاه از جزئیات بدرفتاری با این افراد در زندان که به خاطر نگرانی از اقدامات تلافی‌جویانه نیرو‌های اطلاعاتی خواست نامش محفوظ بماند به کمپین حقوق بشر در ایران گفت که برخی از این فعالان محیط زیست ماه‌ها تحت بازداشت انفرادی و شکنجه روانی، تهدید به قتل، تهدید به تزریق دارو‌های توهم‌زا و تهدید به دستگیری و قتل اعضای خانواده خود قرار داشتند. این منبع همچنین افزود که برخی از این فعالان برای اجبار به اعتراف علیه خودشان ضرب و شتم شده‌اند.

در طی این مدت، گروه‌های زیادی از چهره‌های آشنا، جوامع بین‌المللی، سازمان‌های حقوق بشری و گاها نیز از مقامات ایران، پیگیر وضعیت پرونده آن‌ها بوده‌اند، اما تا کنون پاسخ روشنی در این خصوص منتشر نشده و آنچه تحت عنوان اخبار بازداشتی‌های فعالان محیط زیستی‌ در برخی رسانه‌های دولتی، از سوی مقامات ایران، منتشر می‌شود، گاه ضد و نقیض بوده‌اند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

15 − سه =