علی اصغر سالاری یکی از دروایش گنابادی به صورت مشروط آزاد شد

تصویر آرشیو

علی اصغر سالاری یکی از دروایش گنابادی که در ارتباط با حادثه گلستان هفتم به ۱۸ ماه حبس محکوم شده بود، پس از گذراندن ۶ ماه از دوران محکومیت خود با آزادی مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

محمود بهزادی‌راد وکیل مدافع علی اصغر سالاری، روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۹۷ در این خصوص به ایرنا گفت: «سال گذشته در ارتباط با حوادث خیابان پاسداران، برای موکلم به اتهام اخلال در نظم عمومی، پرونده قضایی تشکیل و به دادگاه انقلاب ارسال شد».
این وکیل دادگستری افزود: «دادگاه انقلاب، موکلم را به تحمل دو سال حبس محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۱۸ ماه تقلیل یافت».
بهزادی راد با بیان اینکه موکلش حدود ۶ ماه در زندان بود، اضافه کرد: «با توجه به اینکه موکلم مشمول ضوابط و مقررات آزادی مشروط می شد، تقاضای آزادی مشروط کردیم که خوشبختانه مورد موافقت قرار گرفت و وی از زندان خارج شد».

پیش از این نیز در بهمن‌ماه ۹۷ اصغر گنجی‌پناهی، محمد پناهی، پویا ایازی، امید قاسمی، سجاد رزمی، بیژن سلطانی، آرش مرادی و سعید عرب نیز از جمله درویشانی بودند که پس از گذراندن حکم یک‌سال حبس‌شان از زندان آزاد شدند.

تجمع اعتراضی موسوم به گلستان هفتم روز دوشنبه ۳۰ بهمن در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، از دراویش گنابادی ساکن شهرکرد که روز ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ از سوی مأموران امنیتی  در تهران بازداشت شده بود صورت گرفته‌بود.

این درویش گنابادی ساکن شهرکرد، برای حمایت از قطب دراویش در جریانات اخیر گلستان هفتم به تهران آمده‌بود.

منابع خبری گفته‌اند “دراویش بازداشتی از ابتدای بازداشت، از ابتدایی‌ترین حقوق خود محروم بوده‌اند و دادگاه آنان بدون اجرای تشریفات قانونی و بهره‌مندی از حق وکیل و برخلاف قانون آئین دادرسی کیفری برگزار شده است.”

فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبی‌ترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سال‌های قبل از انقلاب می‌رسد؛ اما در سال‌های اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتاب‌های ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم می‌کردند، رفته رفته جو سنگین‌تری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمت‌اللهی با تخریب برخی از مکان‌های مذهبی‌شان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.

در سال‌های گذشته اخبار و گزارش‌های پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهار × 5 =

خروج از نسخه موبایل