پرسش و پاسخ با مزدک لیماکشی، با مدیریت راحله طارانی؛ “راه کارهای گسترش همکاری های جمهوری خواهان”

این برنامه پرسش و پاسخ با حضور مزدک لیماکشی، فعال سیاسی با مدیریت راحله طارانی ضبط شده است.

این جلسات هر جمعه ساعت ۹ شب به وقت ایران به طور موازی در بیش از ده گروه و کانال تلگرامی از جمله گروه حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی و کانال تریبون سرزمین من (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی) برگزار می‌شوند.

این فایل صوتی در جلسه تلگرامی روز جمعه ۱۹ مهر‌ماه ۱۳۹ꓥ برابر با ۱۱ اکتبر ۲۰۱۹ ساعت ۹ شب به وقت ایران

ضبط شده و میهمان این هفته، مزدک لیماکشی، فعال سیاسی جمهوری خواه است.

فایل های صوتی و تصویری این پرسش و پاسخ در ادامه آمده است.

پرسش‌های طرح شده در برنامه نیز بعد از ویدئو آورده شده؛

پرسش‌های طرح شده در برنامه:

– تحلیل شما در رابطه با برگزاری جلسه اتحاد جمهوری خواهان در هفته گذشته چیست؟

– حضور حزب چپ ایران ( فدائیان خلق ) در اتحاد با سه جریان جمهوریخواه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

– چشم انداز شما از جریان جمهوریخواهی در ایران چیست؟

– در سپهر آینده ایران برای گذار از جمهوری اسلامی، آیا چشم اندازی برای همکاری جمهوری خواهان با جریان سلطنت طلبان قابل تصور است؟

– بسیاری از مردم به جمهوری خواهی تمایل دارند، چرا جمهوری خواهان نمی توانند هژمونی خود را در جنبش مدنی ایران ایفا کنند؟

– جدا از آرمانخواهی، راهبرد شما، در این زمان، قبل از تغییر و تحول جمهوری اسلامی چیست؟

– کدام جریانهای دیگری میتوانند با این چهار گروه اتحاد عمل داشته باشند تا به یک نیروی موثر در سپهر سیاسی ایران تبدیل شده و نقش رهبری در گذار از نظام حاکم را ایفا نماید؟

– چه استراتژیای در این مرحله دارید؟ براندازید، استمرار طلبید، مماشات طلبید، رفراندوم خواه هستید؟ با چه راهبردی میخواهید، این آرمان را، مسلح به ایده کنید و دخل جمهوری اسلامی را در بیاورید؟

– آیا می توانید به چند مورد که جمهوری خواهان می توانند حول آنها با هم همکاری کنند اشاره کنید ؟

– نظر جمهوریخواه در رابطه با مذاکره جمهوری اسلامی با امریکا چیست؟

– آیا جمهوریخواهان میتوانند با سلطنت طلبان هم همکاریهایی داشته باشند اگر بله در چه زمینههایی؟

– با توجه به اینکه بعضی کشورها سیستم پادشاهی دارند اما دموکراتیک هستند، چرا فکر میکنید که جمهوری خواهی تضمین کننده دموکراسی است؟

– از شما شنیدم که گفتید مجاهدین تکرو هستند و متحد نمیشوند؛ پرسش: ایا در صورت تمایل مجاهدین به اتحاد با جمهوریخواهان این درخواست اتحاد رو می پذیرند؟

– در سپهر آینده ایران برای گذار از جمهوری اسلامی، آیا چشم اندازی برای همکاری جمهوری خواهان با جریان سلطنت طلبان قابل تصور است؟

– جمهوریخواهان راه گذر از این نظام را چگونه میبینند؟

– ولی چطور این مجلس موسسان رو شکل بدهیم، قبل از آن باید جمهوری اسلامی را برداریم و اگر برداریم

اولا: دیگه اصلاح طلب و اصولگرایی نیست؛

دوما: چگونه جمهوری اسلامی که تا قلب مدیترانه نفوذ کرده و ریشه دوانده را برداریم؟

– چه ابزاری برای براندازی و به چالش کشیدن جمهوری اسلامی دارید؟ آیا در ایران پایگاه اجتماعی دارید؟ یا از اقبال عمومی در میان عوام برخوردارید؟

– جمهوری خواهی بخشی از مطالبات لیبرالیسم و یا به عبارتی بورژوازی نوپا در صد سال پیش بود، و قطعاً باور دارید دموکراسی در ایدئولوژی بورژوازی در ماکسیمم خود به آزادیهای فردی ختم میشود و فقط سوسیالیسم به آزادیهای اجتماعی پایبند می باشد پرسش من این است: مبانی نظری سوسیالیسم در این جمهوریت مد نظر شما چه جایگاهی دارد؟

– جمهوریخواهان راه گذر از این نظام را چگونه میبینند؟

– چرا شما دنبال نابود کردن پادشاهی رضاشاه دوم و مشروطه هستید؟

– چه چیزی درون پادشاهی مشروطه رضا پهلوی دوم هست که مانع از تحقق آرمان هایی میشود که در جمهوری خواهی دنبالش هستید؟

– بنابر آنچه فرمودید و طبق برخی مقالاتی که در تایید اکثریت خواهی نوشته اید پادشاهی خواهان مشروطه نیز در مسیر دموکراتیک خواهانه حق دارند .حال آنکه اغلب جمهوریخواهان در گفتگوها و عملاً در پی سرکوب، تحقیر و منزوی کردن پادشاهی مشروطهخواه هستند و با وجود اینکه بخش قابل توجهی از افراد طرفدار سیستم پادشاهی مشروطه هستند این موجب عدم اتحاد بین مردم میشود .نظرتان به عنوان یک عضو فعال در جمهوریخواهی در اینباره چیست؟

– فارغ از نظرات شما در مورد همکاری با کمونیستها، ایده تان بطور مشخص نسبت به مناسبات سوسیالیستی در جامعه آینده ایران چیست؟

– با عنایت به اینکه در انقلاب ۵٧ بیشتر تجمعات در روزهای خاصی مثل تاسوعا و عاشورا و اربعین شکل گرفت به نظر حضرتعالی در چه روزهایی در حال حاضر میتوان بیشترین تجمع را کرد تا از این طریق بتوان مخالفت خود را با رژیم نشان داد؟

– در ابتدا درخواست اتحاد و حمایت از براندازان داریم و تا براندازی اتفاق نیوفته هیچکس برنده نیست و در ادامه پرسشی دارم در صورت براندازی و بعد از آن اگر انتخاب مردم جمهوری نبود گردن مینهید به رای مردم و در کنار منتخبین برای پیشرفت ایران تلاش می کنید؟ آیا موافقید قوانین خوب با تضمین اجرایی می تواند دغدغه مشروطه پارلمانی جمهوری فدرال و … را برطرف کند؟

– با توجه به اینکه اغلب رهبران جمهوریخواه، پیشینه چپ مارکسیستی دارند و اکنون چنین گرایشی ندارند، پرسش این است که روند گرایش به راست در این جریان تا چه مرحلهای پیش خواهد رفت؟

– آیا لازمه اتحاد عمل کوتاه آمدن از خواستههاست یا ضمن حفظ مواضع، برسر اشتراکات کار کردن مورد نظر است؟

– در جوامعی که اختلاف طبقاتی بسیار زیاد است ، سرمایهداران میتوانند آرای فقرا را بخرند، میتوانند با استفاده از سرمایه، مردم را گول بزنند؛ در چنین جوامعی دمکراسی یک توهم خواهد بود این طور نیست؟

– وظایف سوسیال دموکرات ها در اروپا همانطور که جناب لیماکشی فرمودند، برای تامین حداقل معیشت طبقات محروم دولت مطبوع آیا از طریق دریافت مالیات، این مسائل را حل میکنند و یا به فرمایش ایشان از طریق تقسیم ثروت؟

– در کشور هند هنوز هم ۷۶ ملیون نفر در خیابان زندگی میکنند – یک سوم مردم دسترسی به توالت ندارند دموکراسی آنجا به چه درد میخورد؟

– از اینکه به دور از کارهای پوپولیستی حقیقت رو گفتید تشکر میکنم، ولی تا این پایگاه اجتماعی ایجاد نشود بقیه موارد به نوعی خیال بافی نیست؟ مثل این است که شما سرمایه و پتانسیل ایجاد یک شرکت رو نداشته باشی بعد مدام از اهداف کلان شرکتی که نیست و هیئت مدیره و صادرات محصولات به کشورهای دیگر و … صحبت کنید.

– جناب لیما کشی، جریان شما تا چه حدودی با جبهه دموکراتیک ایران ارتباط به هم رسانده، همانطور که حتما اطلاع دارید در ۲۱ آبان گردهمایی در پارک لاله از طرف این نیرو قرار است صورت بگیرد. زمینه همکاری تا چه حدودی در عمل ، بوجود آمداست؟

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

سیزده + 12 =