یدی بلدی؛ “شرکت جمعیت انبوه در تشییع سردار سلیمانی دلیل بر مقبولیت نظام نیست!”

یکی از شیوه های دیرینه حکومتها بویژه حکومتهای خودکامه تاثیر گذاری و تسلط برافکار عمومی است و با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی، رسانه ای وآموزش وپرورش تلاش میکنند تا افکار عمومی را درجهت ایدئولوژی، خواستها واقدامات خود سمت و سو دهند.

مذهب و ناسیونالیسم ۲ رکن مهم اعتقادی امتها و ملتها هستند که رژیم ها بویژه در کشورهای توسعه نیافته از وابستگسی و باور شدیداً عمبق و تاریخی مردم به این دو رکن، برای نفوذ و تسلط برافکار عامه درجهت پیشبرد منافع خود بهره میبرند. در انقلاب ایران، خمینی و دیگر روحانیون با تکیه بر باورهای اسلامی شیعی بر انقلاب تسلط یافتند، و هنوز با حربه مذهب مردم را سزکوب میکنند. دولتهای اسرائیل و عربستان نیز با توسل به مذهب اهداف خودرا پیش میبرند. افسران جوان ترکیه به رهبری کمال آتاترک پس از چنگ جهانی اول، حکومت جمهوری را بابهره گیری از ناسیونالیسم بنیاد نهادند و تاکنون نیز با تکیه برناسیونالیسم ترک، کردها را همچنان قتل عام میکنند. ا فزون بر استفاده از احساسات مذهبی و ملی مردم رژیمها شیوه های دیگری نیز برای مقبولیت خود بکار می برندکه میتوان به دو موارد زیراشاره کرد:

۱- استفاده از شخصیتهای هنری، ورزشی، فرهنگی و ادبی:

رهبران و سیاستمداران برای تحقق اهداف خود یا پیروزی در انتخابات، از شخصیتهای نامدار و مجبوب به عنوان پشتیبان و هوادار خود استفاده میکنند. رونالد ریگان در سخنرانیهای انتخاباتی، مایکل جکسون خواننده محبوب جوانان امریکایی را به عنوان طرفدار خود معرفی میکرد؛ درایران نیز ابراهیم رئیسی یکی از جلادان هیئت مرگ در انتخابات ریاست جمهوری با” امیر تتلو” خواننده محبوب پاپ جوانان دیدار کرد؛ سال بعد که امیر تتلو به ترکیه مهاجرت کرد و چهره واقعی خودرا به عنوان یک لات و لمپن نشان داد، پیوند ملاها و لاتها را به اثبات رساند.

۲ – تظاهر به مردمی بودن و ساده زیستن:

یکی از حیله های رژیمهای خودکامه، تظاهر به مردمی بودن و ساده زیستن است؛ احمدی نژاد بانمایش های عوامفریبانه گوی سبقت را از دیگر متظاهرین ربوده بود؛ به ویژه با پرداخت یارانه مختصر به اقشار فقر، زده تلاش میکرد مردمی بودن خود را به اثبات برساند. بدیهی است که موارد ذکرشده در دیدگاههای مردم بطور عام تاثیر گذار هستند، اما عوامل خاص دیگر نیز درشرکت مردم در تشییع سردار سلیمانی نقش داشتند.

علل شرکت مردم در تشییع جنازه سردار سلیمانی:

۱- مسئله داعش: تبلیغات رسانه های گروهی و سخنرانی های سران رژیم درنقش سردار سلیمانی درشکست داعش غلو کردند و اعلام کردند که اگر رهبری سلیمانی در جنگ با داعش نبود، داعش به مرزهای ایران نزدیک می شد؛ اینگونه اخبار در بخشی از مردم تأثیر نهاد و مردم را به شرکت در تشییع جنازه ترغیب نمود؛ اما واقعیت این است که عامل اصلی شکست داعش، مقاومت دلیرانه مردم کردستان سوریه بود که بیش از ده هزار کشته دادند؛ کردهای سوریه با اسلحه های سبک درصف مقدم با آدمخواران داعش می جنگیدند؛ زنان کرد در عرصه این نبرد سرنوشت ساز حماسه ها آفریدند و درحالی که کودکانشان را در آغوش کرفته بودند، مسلسل به دست آماده دفاع بودند. هرچند نقش ارتش عراق، سپاه قدس به رهبری سلیمانی، ارتش امریکا و «پ ک ک» را نمی توان نادیده گرفت؛

۲ – تهییج احساسات ناسیونالیستی: سردار سلیمانی هرچند خود را وابسته به امت اسلامی شیعه می دانست، اما از نظر بخشی از مردم ایران به عنوان یک سردار ایرانی تلقی می شد، که به دست یک قدرت زورگو به قتل رسیده بود، و این امر باعث حضور بخشی از مردم در تشییع جنازه بود؛

۳ – اجبار به شرکت در مراسم: بارها بخشنامه های ادارات دولتی در دنیای مجازی بازتاب داشته اند که کارمندان و دانش آموزان را ملزم به شرکت در مراسم دولتی نموده اند؛

۴ – نیاز به حمایت ازسازمانهای مذهبی ودولتی: بادر نظر داشت اینکه یافتن کار برای بیکاران، گرفتن وام ، استفاده از امکانات دولتی، تلاش برای آزادی زندانیان و دیگر مشکلاتی که اکثریت عظیم مردم ما با آن دست به گریبان اند، و چون در کشور ما روابط تعیین کننده اند و نه ضوابط ، ازاینرو مردم برای حل مشکلات خود به حمایت وابستگان به نظام یا متولیان و پیشنمازان مساجد محل نیاز دارند، برای برخورداری از امکانات و جلب حمایت مسئولان، ناچارند در این مراسم شرکت کنند. اماشرکت اکثریت جوانان درمراسم ماه محرم بیشتر جنبه تفریحی و «دورهمی» دارد تا جنبه سوگواری، و علت شرکت آنان را می توان در نوع پوشش جوانان مشاهده کرد.

عدم مقبولیت رژیم از نظر مردم ، درتمام عرصه ها کاملاً آشکار است. اکثریت مردم به برنامه های سیاسی و سخنرانی های ملایان در تلویزیون توجه نمی کنند، مگر در موارد خاص، روزنامه کیهان پرهزینه ترین روزنامه که باز تاب دهنده افکار ولایت فقیه است، از کمترین میزان تیراژ برحوردار است و بیشتر نسخه های آنرا درمیان ادارات پخش می کنند.

در شهر تهران با ۱۲ ملیون جمعیت، تعداد نماز گزاران در نماز جمعه از تعداد تماشا گران مسابقه فوتبال بین تیمهای پرسپولیس و استقلال کمتر است؛ در شهر قم، ام القرای تشیع، با بیش از یک ملیون نفر جمعیت، طبق گفته مقامات شهر، جمعیت نماز گزاران بیست هزار نفر است.

خیزش آزادیخواهی مردم در دی ماه ۹۶ و آبان ۹٨، نشانگر عدم مقبولیت و مشروعیت نطام است و شرکت مردم در تشییع جنازه سردار سلیمانی نشانگر مقبولیت نطام نیست.

«یدی بلدی»


اشاره: مسوولیت محتوای نوشتارها و مقاله‌های ارسالی، بر عهده نویسنده است و گذار (سامانه دموکراسی و داد)، دیدگاه‌ها و آرای مطرح شده در محتوای مطالب را ارزش‌گذاری نمی‌کند. هدف این سامانه مهیا کردن تریبونی آزاد برای بیان آرا و دیدگاه‌های مختلف در راستای گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

بیست − 12 =