سیاوش عبقری در نشست وبیناری گذار؛ تشکیل کارگروه هماهنگی برای گذار- جدایی دین از سیاست و مبازره پرهیز از خشونت

سیاوش عبقری، فعال سیاسی، در نشست وبیناری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷)، از تشکیل کارگروه هماهنگی برای گذار از نظام استبدادی و جدایی دین از سیاست صحبت کرد و بر مبارزه پرهیز از خشونت تاکید ورزید.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی در روز یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

سیاوش عبقری به عنوان یکی از شرکت کنندگان در وبینار سراسری گذار نظرات خود را برای گذار از استبداد حاکم بیان کرد. وی در گوشه‌ای از صحبت‌های خود گفت: «ما همگی در شرایطی زندگی می‌کنیم که مملکت ما توسط یک رژیم اشغال شده است و من همیشه گفته‌ام که اگر کشور ما توسط یک نیروی خارجی اشغال میشد اینقدر خسارت وارد نمیشد که توسط اینها فاجعه‌ای این چنین به وجود آمده است. خمینی آمد و شروع کرد صحبت از شیطان بزرگ کردن در حالی که شخص وی خود بزرگترین شیطانی بود که ایران را به این سرانجام رساند و با این بحران رو به رو هستیم و مملکتی که باید جایگاهی میان ۵ کشور صدر دنیا داشته باشد که متاسفانه چند قرن اخیر جایگاه خود را از دست داده است.»

این فعال سیاسی افزود: «ما باید بپذیریم که هیچ گروهی به تنهایی نخواهد توانست گذر از این نظام را به سرانجام برساند و تنها راه و روش دموکراتیکی که وجود دارد این است که همه آنانی که خواهان رهایی از این نظام شیطانی هستند باید در کنار هم قرار بگیرند و برای برنامه ریزی و تدارک برنامه‌ای برای گذار باشند تا موثر واقع شوند. باید گروه‌ها و احزاب دموکراسی‌خواه در کنار هم قرار بگیرند، وگرنه هیچ تغییری در وضعیت موجود نخواهد‌ شد.»

سیاوش عبقری، کنشگر سیاسی، در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «معلوم است که ما این رژیم را نمی‌خواهیم و باید بر روی خواسته‌های خود تاکید کنیم و آموزش بدهیم و بنابراین مشخص کنیم که برنامه حزب و سازمان ما برای آینده چیست و این جبهه چه خواسته‌ای را باید مطرح بکند تا مردم دور آن خواسته وارد صحنه شوند و همزمان و همراه شوند تا بتوانند این را به پیش ببرند.»

وی تاکید کرد که برای گذر از این نظام ما سه فاز، پیش رو داریم که شامل دوران قبل از گذار، دوران گذار و دوران پس از گذار می شوند.

سیاوش عبقری، در این خصوص، اینطور توضیح داد: «از آنجا که شرایط ایران بسیار سیال است باید یک کارگروه هماهنگی برای گذار از این نظام استبدادی شکل بگیرد و ما در کنگره موسس حزب آزادی و رفاه هم مطرح کرده‌ایم و تصویب شده است.»

عبقری اضافه کرد: «آنچه که ما روی آن تاکید داریم این است که برای به وجود آوردن انسجام باید قبول داشته‌باشیم که این نظام کلیتش باید برود و وقت خود را راجع به بحث‌های اصلاح طلبی هدر ندهیم و به این بحث ها دامن نزنیم، بنابراین یک اصل اساسی این است که همه آنهایی که باور دارند این نظام برود در کنار هم قرار بگیرند. نکته دیگر این که همه آنهایی که می‌خواهند، دور هم قرار بگیرند، جدایی کامل دین از دولت و حکومت را مد نظر قرار دهند، دین یک امر شخصی و خصوصی است و دموکراسی یک پدیده زمینی است و با دین در تضاد است و هیچ جایی در سیاست ندارد.»

در قسمت دیگر از این نشست وبیناری سیاوش عبقری گفت: «ما یک زندگی انسانی برای همه مردم ایران می‌خواهیم و باید یک بار برای همیشه دین را از سیاست جدا کنیم و یک نظام جمهوری پارلمانی غیرمتمرکز داشته‌باشیم، هر چند ایرانیانی هم هستند که مشروطه خواه هستند و اعتقاد به نظام پادشاهی پارلمانی دارند و آنها هم حق دارند نظر خود را طرح کنند، اما ما باید به عنوان جمهوری خواه جبهه منسجم خود را داشته باشیم.»

وی در انتهای گفته‌های خود در نشست سراسری گذار، بر مبارزه پرهیز از خشونت تاکید ورزید و گفت: «هر حزب و تشکیلاتی که بخواهد بر نیروی نظامی تکیه کند، به این معنی خواهد بود که می‌خواهد خود را نماینده مردم معرفی کند و به جای رای مردم از اسلحه استفاده کند، بنابراین اینطور احزاب و تشکیلات، هیچ جایگاهی در میان ما ندارند و ما بر این باور هستیم که بدون استفاده از نیروی نظامی با برنامه ای منسجم و پیوند میان جنبش‌ها به گذار دست پیدا بکنیم و شاهد ریزش نظام خواهیم بود و هیچ چیزی (حتی اسلحه) بالاتر از قدرت مردم نیست.»

گذار از حاکمیت اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان سیاوش عبقری، در جریان نشست وبیناری گذار در روز یک‌شنبه ۸ جولای ۲۰۱۸ (۱۷ تیرماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

2 دیدگاه‌ها

  1. آقای عبقری گرامی…دین از سیاست جدا نیست و دراین مورد میتوانید نگاهی به احزاب اروپائی بیاندازید. اما تلاش کنشگران سیاسی یا اجتماعی آنست که دین را از دولت یا حکومت جدا کنند. یعنی حکومت در مقابل دین بی طرف است و دین سیطره ای بر حکومت ندارد. بر این اساس، شایسته است عنوان و متن سخنرانی خودتان را تصحیح کنید تا از جانب ناظران مورد ایراد ندانمکاری قرارنگیرید. با احترام. علی کبیری

  2. سپاس از شما بابت ارسال نظرتان
    البته شما هم می توانید در برنامه بعدی گذار که تاریخ وساعت آن در بخش اطلاعیه آمده است نظر خود را عنوان و با دیگران به اشتراک بگذارید.
    گذار-سامانه دموکراسی و داد

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

هفت − شش =