احضار دو تن از دبیران کانون نویسندگان ایران به دادسرای اوین

کیوان باژن و رضا خندان مهابادی، دو تن از دبیران کانون نویسندگان ایران طبق احضاریه‌های جداگانه، به دادسرای اوین احضار شدند.

به گزارش گذار، کیوان باژن و رضا خندان مهابادی، دو تن از دبیران کانون نویسندگان ایران طبق احضاریه‌های جداگانه‌ای که پنجشنبه ۴ مرداد ۹۷ دریافت کرده‌اند باید تا سه روز دیگر در دادسرای اوین حاضر شوند.

کانون نویسندگان ایران ضمن انتشار این خبر در فیس‌بوک نوشت: «در روزهای آغازین اردیبهشت ۱۳۹۴ ماموران اطلاعات خانه‌ی بکتاش آبتین را که آن زمان عضو هیئت دبیران کانون بود، تفتیش و او را برای بازجویی احضار کردند. یک هفته بعد همین برنامه در مورد رضا خندان (مهابادی) تکرار شد. احضاریه‌ها را دادسرای فرهنگ و رسانه صادر کرده و شاکی پرونده وزارت اطلاعات بود. خرداد همان سال کیوان باژن نیز تلفنی احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت. آنها بارها در زمان‌های مختلف احضار و در باره‌ی فعالیتشان در کانون نویسندگان ایران بازجویی شدند. در سه سال گذشته این پرونده‌ها باز بوده است.»

ممانعت از برگزاری مراسم سالروز مرگ احمد شاملو، در حالی، سه‌شنبه ۲ مرداد ۹۷ با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شد که شرکت کنندگان پس از حضور در امامزاده طاهر با بسته شدن درب‌های این امامزاده مواجه شدند.

گفتنی است سه‌شنبه دوم مرداد ۹۷ در مراسم هجدهمین سالروز مرگ احمد شاملو که با ممانعت ماموران امنیتی و انتطامی مواجه شد چهار تن از شهروندان بازداشت شدند. علی کاکاوند عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران و روزبه سوهانی نیز از اعضای کانون از جمله‌ی بازداشت‌شدگان بودند.

محمد نوری زاد فعال مدنی، نیز پس از ممانعت نیروهای امنیتی با انتشار ویدئویی در تلگرام خود گفته بود: «این اتفاق خیلی خوب است چرا که نشان می دهد آنها از زنده او که می هراسیدند از مرده او نیز می هراسند و ما حتما روزهای نیکوتری در پیش داریم.»

بازداشت‌شدگان غروب همان روز سه شنبه ۲ مرداد ابتدا به پلیس امنیت کرج و سپس به زندان رجایی شهر منتقل شدند.

روزبه سوهانی پس از بازجویی، و نیز دو تن دیگر اواخر همان شب آزاد شدند. علی کاکاوند نیز پنج شنبه ۴ مرداد با تامین قرار کفالت از زندان آزاد شد.

کانون نویسندگان ایران در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۷ از جمله با هدف مبارزه با سانسور اعلام موجودیت کرد. اعضای این کانون در برهه‌های مختلفی از تاریخ ایران، چه در دوران پهلوی و چه در زمان جمهوری اسلامی و به‌ویژه در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ با سرکوب و اعدام و قتل روبرو بوده‌اند.

محمدجعفر پوینده و محمد مختاری که در قتل‌های زنجیره‌ای وزارت اطلاعات در دهه ۷۰ جان خود را از دست دادند از اعضای این کانون بودند. اعضای این کانون را نویسندگان، مترجمان و ویراستاران تشکیل می‌دهند. از جمله اعضای نام‌آشنای کانون می‌توان به سیمین دانشور، نادر ابراهیمی، بهرام بیضایی، داریوش آشوری، محمدعلی سپانلو، محمود اعتمادزاده (م.ا. به‌آذین)، سیاوش کسرایی، اسماعیل خویی و احمد شاملو اشاره کرد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهارده − هفت =