حسن شماعی زاده: “این خانه صاحب دارد”

حسن شماعی زاده، خواننده، نوازنده، و آهنگساز نامدار ایرانی، در صفحه اینستاگرام خود نسبت به فروش خانه‌‌ فرزندانش، که از سوی دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی مصادره شده است، واکنش نشان داد.

حسن شماعی‌زاده روز یکشنبه ۹ تیر ماه در صفحه اینستاگرام خود با انتشار عکسی از این خانه نوشت: «خانه فرزندان مرا که به جرم خواننده بودن پدرشان توسط دادگاه انقلاب مصادره شده بود، برای فروش گذاشته [اند.] هر کس بخرد با مشکل روبرو خواهد شد و پول خود را دور ریخته است.»

او در ادامه نوشت که «این خانه صاحب دارد و همچنین سند دارد.»

View this post on Instagram

خانه فرزندان مرا که به جرم خواننده بودن پدرشان توسط دادگاه انقلاب مصادره شده بود را برای فروش گذاشته شده است هر کس بخرد با مشکل روبرو خواهد شد و پول خود را دور ریخته این خانه صاحب دارد و همچنین سند دارد ادرس خانه خانه تهران آدرس جدید شده. خ باهنر. خ فیضی. خ. جبلی کوچه مریم. نبش بن بست دو. با هنر( نیاوران) فیضی ( جمشیدیه) ۲۴ ( جبلی) ——————-ادرس دقیق ملک شم..به این شرح …روبرو کلانتری نیاوران خیابان فیضیه. انتهای فیضه.. .خیابان ۲۴حصارک ۱‌.نبش کوچه دوم..

A post shared by Shamaizadeh Hassan (@shamaizadehhassan) on

پیش از این نیز این هنرمند سرشناس در فروردین ماه سال گذشته و در یک پست اینستاگرامی با انتشار سند این خانه که به نام فرزندانش است،‌ نسبت به مصادره آن به شدت انتقاد کرده بود.

همچنین حسن شماعی‌زاده در برنامه چشم‌انداز بامدادی بی‌بی‌سی گفته بود که حسین‌علی نیری، معاون دیوان عالی کشور و رئیس دادگاه انتظامی قضات که از او به عنوان یکی از عوامل اصلی اعدام زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ هم نام برده می‌شود، آقای شماعی‌زاده را به جرم آنچه «شغل کثیف خوانندگی» نامید، محکوم کرد و ملکی را که به نام فرزندان حسن شماعی‌زاده بود مصادره کرده است.

از ابتدای انقلاب، به بهانه رسیدگی به اموال و دارایی های مقامات نظام شاهنشاهی، املاک و خانه های بزرگ آنها در اختیار مقام های ارشد در جمهوری اسلامی قرار گرفت.

همچنین اموال و املاک اقلیت‌های مذهبی و تجاری که به ناچار ترک وطن کرده بودند، مصادره و تملک شده است.

حسن شماعی‌زاده (زادهٔ ۱ آذر ۱۳۲۲ در اصفهان) آهنگساز، خواننده، ساکسوفون‌نواز و ترانه‌سرای موسیقی پاپ ایرانی است. برخی از مهم‌ترین آهنگ‌های موسیقی پاپ ایرانی که توسط خوانندگان سرشناسی چون گوگوش، داریوش، ابی، عارف و… خوانده شده‌اند، از ساخته‌های او بوده‌است. او پس از انقلاب ۱۳۵۷ به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد و در آنجا هم به آهنگ‌سازی و خوانندگی ادامه داد؛ آثار او عموماً باتنظیم دیگر موزیسین‌های ایرانی منتشر شده‌است.

حسن شماعی‌زاده از ۱۳ سالگی در ارکستر یکی از تئاترهای اصفهان، به عنوان نوازنده کار هنری‌اش را آغاز کرد. فارغ‌التحصیل دبیرستان شهدای ادب اصفهان. در سال ۱۳۴۱ پس از پایان دوران دبیرستان برای پیشرفت در موسیقی به تهران آمد، و پس از مدتی کار در تئاتر، در سال ۱۳۴۵ وارد رادیو شد. او همزمان ارکسترهای جاز، پاپ، را برای جوانان و مردم می‌نواخت و با چند ارکستر اسپانیایی همکاری می‌نمود و در رادیو و مراکز هنری تهران نیز به نوازندگی می‌پرداخت. او مدتی برای گروه معروف بلک کت نیز ساکسیفون می‌زد.

حسن شماعی‌زاده خوانندگی را از سال ۱۳۵۲ آغاز کرد. این اتفاق در برنامهٔ شوی زندهٔ چشمک در آخرین جمعهٔ مرداد ماه ۱۳۵۲ و به گفتهٔ خود شماعی‌زاده به درخواست مردم افتاد. در آن برنامه که گوگوش، اردلان سرفراز و واروژان نیز حضور داشتند، شماعی‌زاده ترانهٔ «مرداب» را با شعر اردلان سرفراز و تنظیم واروژان اجرا کرد. ترانه‌ای که تبدیل به یکی از پرطرفدارترین ترانه‌های زمان خود شد و حدود ۱۹۸ هزار صفحه از آن فروش رفت، که در نوع خود رکورد قابل توجهی بود.

خوانندگی او توجه‌ها را به خود جلب کرد و پس از مرداب، شماعی‌زاده ترانه‌های پرمخاطب دیگری را نیز ساخت و اجرا کرد که «اقاقی» با ترانه‌ای از شهیار قنبری یکی از آنهاست که در سال ۱۳۵۴ منتشر شد. در سال ۱۳۵۴ شماعی‌زاده در یک نظرسنجی از سوی مجلهٔ زن روز به عنوان بهترین خواننده مرد سال شناخته شد و در همان نظرسنجی با حدود ۵۰ هزار رأی بهترین آهنگساز سال شناخته شد.

بسیاری از علاقه مندان به موسیقی پاپ معتقدند که حسن شماعی‌زاده خدمات بزرگی را به این سبک موسیقیایی کرده‌است.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهار + پانزده =