احضار ترانه علی‌دوستی به اتهام تبلیغ علیه نظام؛ تهدید و ارعاب هنرمندان ادامه دارد

«ترانه علی‌دوستی»، بازیگر مطرح سینمای ایران به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد.

برخی از سایت‌های خبری داخل کشور با انتشار این خبر نوشته‌اند علیدوستی متهم به «فعالیت تبلیغی علیه نظام» شده است.

 با این حال، هنوز مصادیق اتهام تبلیغ علیه نظام برای این بازیگر شناخته شده سینما مشخص نیست.

در جریان تحریم جشنواره‌های هنری فجر پس از اصابت موشک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی و جان باختن ۱۷۶ مسافر، ترانه علیدوستی یکی از کسانی بود که در صفحه اینستاگرام خود از تحریم این جشنواره حمایت کرد.

این بازیگر سینما در نوشته خود، جشنواره فیلم فجر را «پروپاگاندای غیرسینمایی و دولتی» نامیده بود.

ترانه علی‌دوستی در متنی در اینستاگرام خود نوشته بود: «شش سال حتی به عنوان مهمان هم به جشنواره فجر نرفتم. امسال هفتمین سال است. خوشحالم که امروز این پروپاگاندای غیرسینمایی و دولتی برای تعداد زیادی از همکارانم روشن شده. با افتخار در کنار آن‌ها، بعد از این هم فجر و افتخاراتش را به اهل خودش واگذار می‌کنم.»

ترانه علی‌دوستی در متنی پیش از این نیز در اینستاگرام خود با کنایه از سکوت مسوولان در مقابل اصابت موشک به هواپیما اوکراینی نوشته بود: «مدت‌ها با این خیال جنگیدم و نخواستم بپذیرم؛ما شهروند نیستیم. هیچ‌وقت نبودیم. ما اسیریم، میلیون‌ها اسیر.»

ترانه علی‌دوستی، بازیگر برخی از فیلم‌های «اصغر فرهادی»، از جمله «درباره الی»، «فروشنده»، «چهارشنبه سوری» و «شهر زیبا» است و در بسیاری از فستیوال‌های بین‌المللی فیلم، کنار او حضور داشته است.

علی‌دوستی یکی از بازیگران مردمی است که درباره اتفاقات اجتماعی کشور مانند عدم اجازه حضور زنان در ورزشگاه‌ «آزادی» و کودک همسری در صفحه شخصی اینستاگرام و حساب کاربری توییتری خود واکنش نشان داده است.

او هم‌چنین مراسم «اسکار» سال ۲۰۱۷ را تحریم کرد. پس از آن که «دونالد ترامپ»، رییس‌جمهوری امریکا دستور لغو صدور ویزا برای مهاجران هفت کشور، از جمله ایران را صادر کرد، علی‌دوستی در اعتراض به این تصمیم، آن را اقدامی «نژادپرستانه» خواند و در صفحه توییتر خود اعلام کرد که در مراسم اهدای جوایز اسکار در لس‌آنجلس شرکت نخواهد کرد.

در پی انصراف‌ها و تحریم جشنواره فیلم فجر و هم‌چنین شرکت در تظاهرات روز یک‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ در میدان آزادی تهران و شهرهای دیگر، برخی از هنرمندان بازداشت شدند.

براساس اطلاعات «ایران‌وایر»، «علی فرمانی»، صدابردار و فیلم‌ساز جوان سینما و اهل شیراز هنوز در بازداشت به سر می‌برد. اما «رضا اسدی» ، دستیار آخرین فیلم «شهرام مکری»، کارگردان سینما با عنوان «جنایت بی‌دقت» که روز ۲۲ دی ۱۳۹۸ در میدان آزادی بازداشت شده بود، روز ۳۰ بهمن ماه با قرار کفالت آزاد شده است.

هنوز از وضعیت و اتهام او اطلاعی در دست نیست. گفته می‌شود ده‌ها هنرمند در جریان اعتراضات به شلیک موشک خودی به هواپیما اوکراینی بازداشت شده‌اند.

در تاریخ ۲۳ دی ۱۳۹۸ نیز اعلام شد «رخشان بنی‌اعتماد»، کارگردان مطرح سینمای ایران به همراه همسرش، «جهانگیر کوثری»، تهیه‌کننده سینما و «آزاده موسوی»، مستندساز برای ساعتی بازداشت شدند.

هنرمندان زیادی هم در اعتراض، از حضور در جشنواره فجر انصراف دادند. چند روز پیش خبرهایی مبنی بر ارعاب و تهدید هنرمندان انصراف دهنده از سوی نیروهای امنیتی منتشر شد. یک سینماگر در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، ضمن تایید این خبر گفته بود که هنرمندان زیادی برای نوشتن پست‌های انصرافی و انتقادی در شبکه‌های مجازی تهدید به بازداشت شده‌اند.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

دو × 4 =