حکم اعدام رامین حسین‌پناهی اجرا شد

سحرگاه امروز حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان رجایی شهر کرج اجرا شد. از سوی دیگر از وضعیت دو زندانی سیاسی کُرد به نام‌های زانیار و لقمان مرادی هیچ اطلاعی در دست نیست.

به گزارش گذار، با وجود تلاش‌های نهادهای حقوق بشری، مجامع بین‌المللی و فشار افکار عمومی بر قوه قضاییه و مسئولان جمهوری اسلامی، سحرگاه شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ حکم اعدام رامین حسین‌پناهی از زندانیان سیاسی کُرد محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج اجرا شد.

گفتنی است، از وضعیت دو زندانی سیاسی کُرد دیگر به نام‌های زانیار و لقمان مرادی که صبح روز جمعه ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ نیز به مکان نامعلومی منتقل شدند، اطلاعی در دست نیست.

یک منبع مطلع به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، گفت: “از صبح امروز خانواده زانیار و لقمان مرادی به همراه صالح نیکبخت، وکیل‌ این دو زندانی سیاسی، به دادگاه‌ها و دادسراهای مربوط مراجعه کرده، اما هیچ نهاد یا مقام مسئولی تاکنون پاسخی به آن‌ها درباره وضعیت فرزندشان نداده است”.

امجد حسین‌پناهی، فعال حقوق بشر و برادر رامین حسین‌پناهی ضمن تایید خبر اجرای حکم اعدام برادرش به کمپین گفت: “متاسفانه منابع مطلعی خبر دادند که حکم اعدام برادرم دیشب اجرا شد و از لقمان و زانیار هم از صبح روز جمعه هیچ اطلاعی نداریم”.

گفتنی است این سه زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، از ابتدای بازداشت تا زمان اجرای حکم از دادرسی عادلانه محروم بودند و بارها ابتدایی‌ترین حقوق قانونی آنها در طول روند دادرسی نقض شد و پس از آن نیز بارها جهت اخذ اعتراف اجباری شکنجه شدند و مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.

صالح نیکبخت، وکیل مدافع زانیار و لقمان مرادی، دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام، پیش‌تر نسبت به این اجرای حکم هشدار داد و انتقال این دو زندانی سیاسی به بند ۸ اطلاعات رجایی‌شهر، را دلیلی برای اجرای حکم موکلشان می داند و نگرانی ها از اجرای حکم این دو زندانی سیاسی افزایش یافته است.

گفتنی است صالح نیکبخت، وکیل زانیار و لقمان مرادی، دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام، بامداد شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ در پی تماسی که از سوی یک مسئول قضایی مبنی بر اجرای حکم تا پیش از طلوع آفتاب با وی گرفته شده بود به همراه خانواده موکلانش به زندان رجایی شهر مراجعه کرد.

صالح نیکبخت وکیل مدافع زانیار و لقمان مرادی، در این خصوص به کمپین گفت: “پس از حضورش به همراه خانواده‌ این دو زندانی سیاسی، مقابل زندان رجایی‌شهر برای پیگیری از آخرین وضعیت آنها گفته شد که زانیار و لقمان توسط ماموران اطلاعات سپاه از بند ۸ اطلاعات زندان سپاه  زندان رجایی‌شهر کرج به مکانی نامعلوم منتقل شدند و خطر اجرای حکم اعدام آن‌ها کماکان وجود دارد”.

این وکیل دادگستری در رابطه با اطلاع رسانی در مورد این دو زندانی سیاسی کُرد محکوم به اعدام به کمپین گفته بود :«به من از سوی مراجع رسمی برای انتقال موکل‌هایم زانیار و لقمان مرادی هیچ اطلاعی داده نشده است و من مجبور شدم این موضوع را اطلاع‌رسانی کنم. در این شرایط من بدون نامه دادیار زندان و اجازه قانونی امکان ملاقات با موکلینم را ندارم، روز جمعه هم در ایران تعطیل است و من امکان گرفتن این مجوز قانونی را ندارم. من از طریق خانواده این دو جوان مطلع شدم که چند روز پیش زانیار و لقمان را به‌جای دیگری منتقل کرده‌اند.»

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران و اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه در امور اعدام‌های فراقضایی و بی‌رویه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ طی انتشار بیانیه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستند تا اعدام قریب‌الوقوع زندانیان کرد ایرانی، شامل زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی، را متوقف کنند.

همچنین جوامع بین المللی و حقوق بشر و شمار زیادی از فعالان مدنی طی روزهای اخیر با راه انداری کمپین های گوناگون و برگزاری توفان های توییتری، خواستار لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی شده بودند.

گفتنی است زانیار و لقمان مرادی، به ترتیب در روزهای ۱۳ و ۱۴ مردادماه ۸۸ از سوی نیروهای امنیتی در شهر مریوانِ استان کردستان بازداشت شدند و مدت نزدیک به ۹ ماه در «اداره اطلاعات شهر سنندج» مورد بازجویی و انواع شکنجه‌های فیزیکی و روحی قرار گرفتند.

آنها سرانجام به «بند ۲۰۹ زندان اوین» منتقل شده و پس از نزدیک به یک ماه و نیم بدون حق ملاقات و تماس با خانواده، بە حکم «قاضی صلواتی» در شعبە ۱۵ «دادگاە انقلاب تهران» در اول دی‌ماە ۱۳۸۹، تحت اعترافات ساختگی زیر شکنجە، به اتهام «محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب کُردی» و «دست‌داشتن در قتل پسر امام جمعه‌ی مریوان» به اعدام محکوم شدند.

بعد از اعتراض این دو به احکام صادره، در ۱٨ تیرماه ۱٣۹۰، از سوی «دیوان عالی کشور» این حکم تایید و یک روز بعد به دایره اجرای احکام زندان «رجایی شهر کرج» ابلاغ شد.

رامین حسین‌پناهى، فعال سیاسی کُرد در تاریخ ٢ تیرماه ٩۶ بازداشت و پس از ۲۰۰ روز تحمل انفرادى به زندان مرکزى سنندج منتقل شده بود. این زندانی سیاسی مورخ ٢۵ دی‌ماه همان سال از سوی شعبە اول دادگاه انقلاب شهرستان سنندج بە اعدام محکوم شد. حکم صادره در تاریخ ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ از سوی شعبه ٣٩ دیوانعالى کشور در شهر قم مجددا به تایید رسید و جهت اجرای حکم به شعبه ۴ اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شد. نهایتا حکم اعدام این زندانی سیاسی سحرگاه شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ اجرا شد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

پنج × 5 =