افشین حسین‌پناهی به مرخصی اعزام شد

با مرخصی ‎افشین حسین‌پناهی، فعال مدنی و محیط زیست محبوس در زندان مرکزی سنندج، با قید وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی موافقت شد.

به گزارش گذار، با مرخصی افشین حسین‌پناهی، فعال مدنی و محیط زیست محبوس در زندان مرکزی سنندج موافقت شد. گفته شده وی روز جاری، شنبه ۲۱ مهرماه، با قید وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از زندان مرکری سنندج به مرخصی چند روزه اعزام شد.

پیش از این بارها با درخواست مرخصی افشین حسین‌پناهی، برادر رامین حسین‌پناهی، از سوی اداره اطلاعات این شهر مخالفت شده‌بود.

امجد حسین‌پناهی، فعال حقوق بشر و برادر رامین و افشین حسین‌پناهی، به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی گفت: «برادرم افشین چند بار پیش از این درخواست مرخصی خود را به مسئولان زندانی مرکزی سنندج ارائه کرده بود، اما اداره اطلاعات سنندج، با مرخصی وی مخالفت می‌کرد و نهایتا با وساطت تنی چند از فعالان مدنی سنندج و سپردن وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی با مرخصی‌اش موافقت شد.»

این فعال حقوق بشر افزود: «این مرخصی چند روزه بعد از یک سال و چند ماه، به برادرم که سال گذشته به هشت سال و نیم زندان محکوم شده، داده شده و امیدوارم هستیم که بتواند در کنار سایر اعضای خانواده‌ در سنندج برای مراسم چهلم رامین حضور داشته باشد.»

افشین حسین پناهی، فعال مدنی که سابقه همکاری با نهادهای محیط زیستی را در کارنامه خود دارد، آبان ماه  ۱۳۹۶ در شعبه یکم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی سعیدی به اتهام برگزاری مراسم نوروز و همکاری با یکی از احزاب کردی به هشت سال و نیم زندان محکوم شد.

‎افشین حسین‌پناهی پیش‌تر در تاریخ ۵ تیرماه ۹۶، سه روز پس از بازداشت رامین حسین پناهی، در منزل شخصی خود از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

‎این فعال مدنی که سابقه همکاری با نهادهای محیط زیستی را در کارنامه خود دارد، در سال ۹۰ طی پیگیری پرونده مرگ مشکوک برادرش”اشرف حسین پناهی” به اتهام ” تبلیغ علیه نظام” به یک سال محکوم و  با پایان یافتن دوران محکومیتش از زندان آزاد شده بود.

رامین حسین‌پناهى برادر کوچکتر افشین حسین‌پناهی و فعال سیاسی ۲۴ ساله متولد روستای قروچای شهرستان دهگلان بود که سحرگاه روز شنبه ۱۷ شهریور به همراه زانیار و لقمان مرادی دو زندانی سیاسی دیگر در یکی از پایگاه‌های سپاه پاسداران در تهران اعدام شد.

رامین حسین‌پناهی، در تاریخ ٢ تیرماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی اطلاعات کردستان بازداشت و پس از ۲۰۰ روز تحمل حبس انفرادى و اعمال شکنجه‌های جسمی و روانی طاقت فرسا، به زندان مرکزى سنندج منتقل شد. این زندانی سیاسی، ٢۵ دی‌ماه ٩۶ در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر سنندج به اعدام محکوم شد. این حکم، مجددا، ٢٢ فروردین ۱۳۹۷ در شعبه ٣٩ دیوانعالى کشور در شهر قم به تایید رسید.

در ارتباط تایید حکم این زندانی سیاسی، ۳ تن از کارشناسان سازمان ملل، در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف حکم اعدام وی شده‌بودند و نگرانی خود را درباره بدرفتاری و شکنجه زندانیان در ایران اعلام کرده‌بودند.

حکم اعدام رامین حسین‌پناهی، در حالی صادر و ابلاغ شد، که او تمامی اتهام‌های انتسابی به خود را رد کرده و وکیل این زندانی سیاسی نیز این حکم را غیرمنتظره و ناعادلانه تلقی کرده بود.

در ٢٧ اردیبهشت ٩٧ پس از مراجعه حسین احمدی نیاز وکیل پرونده رامین حسین پناهی، جهت اطلاع از دریافت آخرین وضعیت حقوقی موکلش به وی اعلام شد که پرونده رامین از شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور برگشته و جهت اجرای حکم به شعبه چهارم اجرای احکام دادسرای اجرای احکام سنندج ارجاع شده است.

این زندانی سیاسی محکوم به اعدام، از ابتدای بازداشت تا زمان اجرای حکم از دادرسی عادلانه محروم بود و بارها ابتدایی‌ترین حقوق قانونی‌اش در طول روند دادرسی نقض شد و پس از آن نیز بارها جهت اخذ اعتراف اجباری شکنجه شد و مورد ضرب و جرح قرار گرفت و با فشار نهادهای اطلاعاتی در نهایت حکم اعدام رامین حسین پناهی در حالی که با لبان دوخته در اعتصاب غذای اعتراضی بود، در یکی از “پایگاه‌های سپاه پاسداران در تهران” سحرگاه شنبه ۱۷ شهریورماه ۹۷، به همراه لقمان مرادی و زانیار مرادی، دو تن دیگر از زندانیان سیاسی، اجرا شد.

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

بیست − هشت =