سیامک ستوده در نشست وبیناری گذار؛ تاکید بر حضور همه مردم در شوراها به عنوان راه‌کاری برای گذار از استبداد و استقرار نظام شورایی

سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی روز یک‌شنبه ۲۳ دسامبر ۲۰۱۸ (۲ دی‌ماه ۱۳۹۷) بر حضور همه مردم در شوراها به عنوان راه کاری برای گذار، تاکید کرد و از طبقه کارگر به عنوان نیروی اصلی پشتیبانی از شوراها یاد کرد.

به گزارش گذار (سامانه دموکراسی و داد)، وبینار سراسری گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی، با موضوع راهکارهای میدانی برای گذار خشونت پرهیز از استبداد اسلامی به دموکراسی، در جهت حمایت و شرکت فعال ایرانیان خارج از کشور از جنبش اعتراضی برای تغییرات بنیادی در حاکمیت سیاسی، با حضور جمعی از کنشگران مدنی، صاحب‌نظران و فعالان سیاسی، شامگاه یک‌شنبه ۲۳ دسامبر ۲۰۱۸ (۲ دی‌ماه ۱۳۹۷) برگزار شد.

سیامک ستوده، در خصوص راه‌کارهایی برای دوران گذار از استبداد اسلامی به عنوان اصولی که از نگاه وی لازمه این دوران است،گفت: «ما زمانی که در دوران دبیرستان پا به عرصه فعالیت سیاسی گذاشتیم، اطلاعی زیادی از اطراف خود نداشتیم و ساواک هم بر همه چیز کنترل داشت و بازداشت می‌کرد و شکنجه می‌کرد، اما این را به عنوان مقدمه گفتم که اگر ما امروز با این مسائل برخورد می‌کنیم این است که ما در یک انقلاب شکست خوردیم که تجربه خوبی نبود، اما اگر بخواهم مستقیم به مبحث امروز اشاره کنم این است که انقلاب یک پدیده تاریخی است و جایگاه خاص خود را دارد».

وی افزود: «در جامعه امروز اگر بخواهیم ببینیم انقلاب در چه مرحله‌ای قرار دارد باید خصوصیت کنونی جامعه را بررسی کرد و وقتی آنرا بررسی می‌کنیم می‌بینیم که در یک جامعه سرمایه داری زندگی می‌کنیم که بر اساس منافع کارگر تنظیم شده و این معنا را دارد که ما باید برای یک انقلاب سوسیالیستی تلاش کنیم، اما طبقه کارگر هنوز به آمادگی لازم نرسیده‌است».

آقای ستوده اضافه‌کرد: «در ایران ما یک دیکتاتوری فردی داریم که دیکتاوری مطلقه و ماقبل سرمایه داری است که باید در انقلاب مشروطه از بین می‌رفت، اما به دلایلی از میان نرفت و تازه به عاملی تبدیل شد که بر تمام شئون جامعه هم مسلط شد».

وی در ادامه گفت: «مرحله انقلاب همچنان دموکراتیک باقی می‌ماند و این خصلت نیروهایی که با آنها متحد می‌شویم را تعیین می‌کند و باید بتوانیم با همه کسانی که خواهان سرنگونی هستند متحد شویم و یک اصل دیگر هم به آن اعتقاد دارم استقرار نظام شورایی است».

سیامک ستوده افزود: «در شوراها همه مردم شرکت می‌کنند و طبقه کارگر هم نیروی اصلی پشتیبانی شوراها خواهد بود و نقش خود را ایفا می‌‌کند و البته در نظام شورایی سرمایه‌داران اجازه فعالیت اقتصادی نخواهند داشت و باید مانند مردم عالی فعالیت کنند».

سیامک ستوده، محقق و نویسنده، در ۱۳۲۳ خورشیدی در شهر تهران بدنیا آمد. تحصیلات ابتدائی خود را در دبستان اهلی و تحصیلات متوسط خود را در دبیرستان های راشدی، علمیه و ناصر خسرو در رشته ریاضیات به پایان رساند. وی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشگاه ملی در رشته اقتصاد تمام کرد. از همان اوان جوانی، هنگامی که در دبیرستان علمیه تهران در سال چهارم دبیرستان تحصیل می کرد، به صف مبارزه پیوست و در جریان یک اعتصاب صنفی به نمایندگی از جانب دانش آموزان برای مذاکره با مسئولین بخش انتخاب شد. سال بعد در دبیرستان ناصر خسرو به عضویت سازمان جوانان جبهه ملی در آمد و بزودی مسئولیت تشکیلات دبیرستان ناصر خسرو و سپس تعدادی از دبیرستان های تهران بعهده او گذارده شد. وی بزودی به عضویت حزب سوسیالیست های خداپرست، یکی از احزاب جبهه ملی ایران در آمد. در قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲، هنگامی که سال پایانی دبیرستان را می گذراند، شرکت فعال داشت. پس از سرکوب قیام و انحلال جبهه ملی و حزب سوسیالیست های خداپرست به جناح چپ آن، جاما (جبهه آزادی بخش ملت ایران) به رهبری دکتر حبیب پیمان و دکتر سامی پیوست. این سازمان که یک تشکیلات زیر رمینی بود، بزودی در پی دستگیری رهبران آن متلاشی و منحل شد. ولی او بهمراه تعداد دیگری از اعضا که یکی از شاخه های تشکیلات مزبور را تشکیل می دادند، همچنان به فعالیت زیر رمینی خود ادامه دادند. گروه مزبور که یک تشکیلات زیر رمینی بود ، طی سال های چهل، تحت تاثیر تجریه قیام ۱۵ خرداد و سرکوب خشن و خونین آن، و همچنین در اثر مطالعات مارکسیستی، پس از چند سال به یک گروه مارکسیستی تحت نام گروه رازلیق مبدل شد. وی در زمستان پنجاه و دو در حالیکه بعنوان رهبر و بنیان گزار گروه به زندگی مخفی روی آورده بود، بطور اتفاقی دستگیر و پس از شکنجه های فراوان به ده سال زندان محکوم شد.

وی پس از پنج سال در جریان انقلاب ۵۷ در ۲۸ مرداد این سال بهمراه دیگر زندانیان، آزاد شد و بلافاصله، بهمراه بقایای تشکیلات رازلیق که از خطر دستگیری در امان مانده بود، گروه رهائی زحمتکشان را تشکیل داد. در سال شصت و دو بدنبال انشعاب و تلاشی گروه مزبور به کردستان و به مناطق آزاد شده ی کومه له رفت. پس از چندی مجددا و مخفیانه به تهران بازگشت و زیر فشار سرکوب های وحشیانه جمهوری اسلامی، در اواخر سال ۶۳ از طریق مرز پاکستان مجبور به خروج از کشور شد و یک سال بعد به حزب تازه تاسیس کمونیست ایران پیوست ولی در سال شصت و نه (۱۹۹۰) از این حزب استعفا داد . از این ببعد او بخش عمده ی انرژی خود را صرف تحقیق، تالیف کتب و مباحثات تلویزیونی می نماید. در فوریه ۲۰۰۲ کتاب تروریسم اسلامی، اهداف و انگیزه ها، و در سال ۲۰۰۳ جلد اول زن و سکس در تاریخ، در ۲۰۰۵ ترجمه کتاب و (Ben Laden, the only Real Muslim ) تروریسم اسلامی تحت عنوان جلد اول تاریخ گفته نشده اسلام و در ۲۰۰۷ جلد دوم آنرا منتشر می کند. در همین سال از کالیفرنیا به شهر تورنتو در کانادا منتقل و در سال بعد ماهنامه روشنگر را که یک نشریه رادیکال و ضد مذهبی است به سردبیری خود بنیان می نهد. در سال ۲۰۱۰ کتاب راهکارهای تاریخ، و در ۲۰۱۱ کتاب بازیگران عصر تمدن، کورش، محمد، چنگیز را منتشر می سازد. در ضمن، طی سالهای اخیر بدنبال برنامه های جنجالی تلویزیونی خود، به یکی از چهره های شناخته شده تلویزیونی در داخل و خارج کشور تبدیل می شود. مضاف بر این، در سال های بعد کتاب زن و سکس در تاریخ در خارج کشور به زبان کردی ترجمه، و سایر کتابهای وی نیز در داخل ایران تماما بطور زیر زمینی متنشر می شوند. در حال حاضر وی چند سالی است که در تورنتوی کانادا زندگی می کند.

گذار از استبداد اسلامی به دموکراسی با مدیریت رضا بدیعی، گفتمانی با شرکت و حضور تلاشگران دموکراسی‌خواه و مدافعان حقوق بشر است که در راستای بررسی راهکارهای گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در دومین و چهارمین یکشنبه هر ماه به صورت اینترنتی برگزار می‌شود و جمعی از کنشگران سیاسی و مدنی و مدافعان حقوق بشر ایرانی ضمن تبادل نظر و همفکری، درباره هماهنگی کنش‌ها و یافتن راهکارهای استقرار دموکراسی در ایران در این نشست‌ها همراهی می‌کنند. (برای شرکت در وبینار بعدی به بخش اطلاعیه مراجعه نموده یا اینجا را کلیک کنید.)

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش‌هایی از سخنان سیامک ستوده، در جریان نشست وبیناری گذار در روز ۲۳ دسامبر ۲۰۱۸ (۲ دی‌ماه ۱۳۹۷) آمده است. (ضمنا فایل‌های مربوطه را از تلگرام و اینستاگرام گذار نیر دنبال کنید.)

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

1 × سه =