گفتگو با رضا قریشی استاد اقتصاد سیاسی در سلسه گفتمان‌های گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی (بخش اول)

در ادامه سلسه گفتمان‌های گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، «رضا قریشی» برخی از دیدگاه‌ها و راهکارهای خود را در این زمینه با مخاطبان گذار به اشتراک گذاشت.

به گزارش گذار، در بخش نخست این گفتگوی وبیناری که از سوی رضا بدیعی کنشگر سیاسی باسابقه و فعال حقوق بشر ساکن آمریکا ترتیب داده شده بود، «رضا قریشی» استاد اقتصاد سیاسی کالج استاکتون نیوجرسی آمریکا ضمن ارائه تعریف مختصری از اقتصاد سیاسی و مروری بر پیشینه آن، درباره سیر تحول شکل‌های اقتصاد سیاسی در دوران مدرن، اقتصاد سرمایه‌داری، شیوه‌های تولید و گسترش بازارها، نقش مدرنیته و پیشرفت و رفاه اقتصادی سخن گفت.

این فعال سیاسی ساکن آمریکا خصلت‌های مدرنیته همچون غلبه منطق و خرد بر ایمان و زمینه‌های آن از جمله اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را تشریح کرد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو، ضمن اشاره به وضعیت حال و آینده سرمایه‌داری در سده‌های اخیر، به ویژه ۱۵۰ سال گذشته سرمایه‌داری را بررسی کرد و به نقاط ضعف و قوت آن پرداخت.

«رضا قریشی» نزدیک به نیم قرن در عرصه مبارزه برای برقراری عدالت و آزادی حضور پیوسته داشته است. او دبیر سابق کنفدراسیون دانشجویان در نیویورک بوده و کماکان به فعالیت‌های سیاسی و حقوق بشری‌اش ادامه داده است.

گفتمان‌های گذار از حکومت اسلامی به دموکراسی، در راستای بهره بردن و به اشتراک گذاشتن تجارب نسل مبارزان دموکراسی‌خواه و کنشگران مدنی و سیاسی در پیش از انقلاب ۵۷ و پس از آن تا به امروز، انجام می‌شود. این گفتمان‌ها در پی دستیابی به راهکارهای موثر، با در نظر گرفتن کارآمدی و همچنین مرور کم‌هزینه‌ترین کنش‌ها و تلاش برای یافتن راه‌های تشکیل یک شبکه کنشگری موثر و کارآمد، برای استقرار دموکراسی و داد در ایران است.

در ادامه فایل صوتی و تصویری مربوط به بخش اول گفتگوی رضا بدیعی با رضا قریشی در روز ‌شنبه ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۷ (۸ مهر ۱۳۹۶) آمده است.

 

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

چهارده + پانزده =