دبیر کل سازمان ملل همه دولت‌ها را برای حمایت در راستای اقدام علیه مین فراخواند/ ویدئو

۴ آوریل روز جهانی آگاهی از خطرات مین است. شعار سال ۲۰۱۹ در این روز “زمین امن، خانه امن” است.

«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین‌المللی آگاهی از خطرات مین و کمک برای اقدام علیه آن، ۴ آوریل ۲۰۱۹ برابر با ۱۵ فروردین ماه ۱۳۹۸، همه دولت‌ها را برای حمایت سیاسی و مالی در راستای اقدام علیه مین در جهان فرا خواند.

متن کامل پیام آنتونیو گوترش به شرح زیر است:

مسیر دستیابی به دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار باید از مین های زمینی، مهمات منفجر نشده باقی مانده از جنگ و دستگاه های انفجاری دست ساز پاک شود. همه مردم حق دارند در امنیت زندگی کنند و از گام بعدی خود نترسند. اقدام علیه مین مسیرها را پاک و زمینی امن ایجاد می‌کند که در روی آن خانه‌ها می توانند ساخته و بازسازی شوند.

اقدام علیه مین ذهنیت را تغییر می‌دهد تا مردم بدانند چگونه از خودشان محافظت کنند. این امر به مردم و جوامع افق های جدید و امید می دهد.برای بیش از ۲۰ سال، سازمان ملل متحد به کشورها کمک کرده است تا از تهدید مین ها، مهمات منفجر نشده باقی مانده از جنگ و دستگاه های انفجاری دست ساز، خود را آزاد سازند.

سازمان ملل متحد امسال برای اطمینان از اینکه هیچ فرد، کشور و منطقه جنگی نادیده گرفته نشود، خط مشی جدید و جنبش ” زمین امن” را معرفی کرده است. با این نهضت جهانی، هدف ما این است که زمین های آلوده به مین را به زمین‌های بازی تبدیل کنیم و منابع را برای قربانیان و بازماندگان درگیری های مسلحانه افزایش دهیم.

اینجانب همه دولت‌ها را به حمایت سیاسی و مالی در راستای اقدام علیه مین فرا می خوانم. همچنین از کشورهایی که هنوزبه کنوانسیون منع مین های ضد نفر، کنوانسیون سلاح های متعارف ویژه و پروتکل مربوطه همچنین کنوانسیون مهمات خوشه ای ملحق نشده اند، می خواهم هرچه سریعتر به آن ها بپیوندند. برای پیشگیری، حفاظت و صلح پایدار، جهانی سازی این معاهدات لازم است و پیروی از قوانین بین المللی حقوق انساندوستانه ضروری است.

اینجانب به “خدمات اقدام علیه مین سازمان ملل متحد” همچنین به زنان و مردانی احترام می گذارم که شجاعت فوق العاده ای برای پیشبرد این امر حیاتی به صورت گام به گام دارند. در این روز بین المللی آگاهی ازمین و کمک برای اقدام علیه آن ، اجازه دهید تعهدمان را به ریشه کن کردن آسیب های وحشتناک ناشی از مین های زمینی و مساعدت به کسانی تجدید نماییم که بخاطرآن ها آسیب دیده اند.

متن پیام آقای گوترش در «مین و زندگی» منتشر شده‌است.


در ایران و به خصوص در مناطق کردنشین، انفجار مین‌های به جا مانده از دوران جنگ ایران و عراق کماکان قربانی می‌گیرد.

طبق منابع موثق در طول ۸ سال جنگ عراق و ایران ۱۶ تا ۲۰ میلیون مین در اراضی مختلف مرزی کشور از جمله در استان‌های آذربایجان غربی، ایلام، خوزستان، کردستان و کرمانشاه کاشته شده و به همین خاطر ایران بعد از مصر دومین کشور آلوده به این سلاح جنگی شناخته شده است.

بر اساس گزارش فعالان حقوق مین در ایران، دولت ایران همچنان به تولید، استفاده و صادرات مین‌های ضدنفر ادامه می‌دهد و معتقد است استفاده از این مین‌ها تنها راه مؤثر برای تأمین امنیت مرزهای طولانی این کشور است.

ایران تاکنون به کنوانسیون اوتاوا نپیوسته است؛ کنوانسیون اوتاوا کشورهای عضو را از استفاده از مین و هرگونه سلاح که موجب رنج مضاعف و طولانی مدت می‌شود، منع می‌کند. همچنین پذیرش کنوانسیون اوتاوا موجب بازداشتن کشورهای عضو از تولید، تکثیر و نگهداری مین خواهد بود.

همچنین عثمان مزین، وکیل دادگستری به مناسبت روز جهانی آگاهی‌بخشی راجع به مخاطرات مین در فیس بوک خود ویدئویی منتشر کرده و در آن به برخی از ایرادات وارد بر قانون ناظر بر قربانیان مین و از رویه کمیسیون‌های ماده ۲ فرمانداری‌ها می‌گوید.

آقای مزین امیدوار است که قوانین مربوط به این موضوع اصلاح شده و از آسیب‌دیدگان انفجارهای مین در کشور به صورت قانونی حمایت شود:

دیدگاهی بنویسید

لطفا دیدگاه خود را در اینجا بنویسید
لطفا نام خود را در اینجا بنویسید

یک × 4 =